16 februari, 2017

HKH Kronprinsessan Victoria talar på Baltic Sea Future

Måndag 6 mars öppnar Baltic Sea Future, en tvärvetenskaplig kongress vars syfte är att främja miljösamarbetet runt Östersjön. Invigningstalare är HKH Kronprinsessan Victoria som har ett starkt engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor och i synnerhet frågor som rör Östersjön. Kronprinsessan är även beskyddare av Stiftelsen Hållbara Hav som tillsammans med Stockholms universitet och Stockholms stad är initiativtagare till Baltic Sea Future.

Baltic Sea Future är en tvådagarskongress där borgmästare och tjänstemän, nationella och internationella beslutsfattare, forskare och näringsliv från länderna runt Östersjön samlas för tvärvetenskapliga diskussioner. Syftet är att bygga en unik plattform för utbyte av erfarenheter, inspiration, verktyg, innovationer och ledarskap och i programmet medverkar politiker, forskare och viktiga beslutsfattare från olika målgrupper i Östersjöregionen. Baltic Sea Future inleds måndag den 6 mars med att HKH Kronprinsessan Victoria tillsammans med grundarna Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad, Astrid Söderberg-Widding, rektor Stockholms universitet, och Lena Ek från Stiftelsen Hållbara Hav talar och öppnar kongressen.
Syftet med att samla specialister, borgmästare och kommuntjänstemän är att lyfta frågor om Östersjöns utmaningar, visionen om Östersjön och med målet att nå en hållbar utveckling och de nya globala hållbarhetsmålen (SDGs) som FN beslutat om inom ramen för Agenda2030. Kongressen har stort fokus på ledarskap för att stötta kommunerna och hjälpa dem att systematiskt och strategiskt arbeta och skapa hållbara finansieringsmodeller och verktygslådor för beteendeförändringar.
Baltic Sea Future är en kongress, initierad av Stockholms universitet, Stockholms stad och Stiftelsen Hållbara hav, som arrangeras av och på Stockholmsmässan 6-7 mars 2017.

För mer information besök www.balticseafuture.org

 

Bilden: HKH Kronprinsessan Victoria. Foto: Kate Gabor, kungahuset.se.