16 februari, 2017

Nya plottrar med ekolod och thermokameror från Raymarine

FLIR, som äger Raymarine, lanserar en ny ”Compact Marine Thermal Camera” och en helt ny serie Raymarine kartplottrar med ekolod (3D Sonar-Equipped Raymarine Navigation Displays) vid Miami International Boat Show.

Det är FLIR:s familj med marina thermokameror för fritidsbåtar, FLIR M100 och M200, som nu lanseras tillsammans med den senaste generationen av Raymarine multifunktions displayer (MFD). M100 och M200 kamerorna ger enligt företaget förbättrade funktioner för den som fiskar, seglar eller kör motorbåt i mörker. Med thermokameran syns varma kroppar eller objekt med annan värme än till exempel vattnet mycket tydligare än med annan teknik.

FLIR M100 och M200 är de mest kompakta från företaget hittills. De är konstruerade med FLIR:s Boson högprestanda thermokamera som bland annat har en avancerad videoprocessor för bästa möjliga bildkvalitet och har en rad smarta finesser.

I kombination med en Raymarine Axiom MFD och M100 eller M200 kan användarna dra full nytta av FLIR:s nya ClearCruise, ett intelligent analysprogram. Det ger snabbt besked om sådant som är avvikande, till exempel båtar, andra hinder eller sjömärken.

Raymarines familj med Axiom multifunktionsskärmar (MFD) ger med hjälp av Raymarines exklusiva RealVision 3D bra undervattensbilder. De är försedda med nya, tåliga glasskärmar i storlekarna 7, 9 respektive 12 tum. Instrumenten har förinstallerat Raymarines nya LightHouse 3 operativsystem. Tillsammans med Axioms snabba coreprocessor ger LightHouse 3 en intuitiv och kraftfull navigation.

Raymarine Axiom multifunktionsdisplayer kommer med inbyggt RealVision 3D ekolod som är byggt på Raymarines Lighthouse 3 operativsystem.

De nya serierna med thermokameror och Raymarine Axiom MFD får sin premiär på Miami International Boat Show i Miami, Florida, 16–20 februari.

Info: www.flir.com/marine