Snipan mest sökta båttypen på Blocket 2016

När Blocket summerar båtåret på Blocket 2016 visar statistik att snipan var den mest sökta båttypen. Åtta av tio båtar som utannonserades av privatpersoner på Blocket 2016 var motorbåtar. På topplistorna var Ryds den mest sökta motorbåten och Bavaria den mest sökta segelbåten.

– På topplistan över de mest sökta motorbåtarna finns många kvalitetsbåtar med Ryds i topp, följt av Nimbus och Buster. Majoriteten är mindre båtar mellan 4 till 6 meter, såväl med eller utan ruff. Bland de mest sökta segelbåtarna kan vi se flera lyxiga cruisers som Najad och Hallberg Rassy, säger Elin Mattsson, presskontakt på Blocket.

Topplistorna över de mest sökta båtarna visar också att intresset för svenska båttillverkare skiljer sig mellan segel- och motorbåtar. I kategorin segelbåtar är sex av tio tillverkare svenska, medan motsvarande siffra i kategorin motorbåtar är tre av tio.

Det populäraste sökordet inom kategorin båtar på Blocket 2016 blev snipa, en båttyp som under senare år har blivit allt populärare att söka efter på Blocket.

– Det här kan vara en motreaktion mot snabba, militärinspirerade ribb- och aluminiumbåtar som trendat tidigare. Snipan kan snarare ses som en livsnjutarbåt som nu växer i popularitet bland de som kanske hellre vill puttra fram i långsammare takt, säger Elin Mattsson.

Årsstatistiken visar vidare att motorbåtar sålde snabbare än segelbåtar under 2016. 20 procent av alla utannonserade motorbåtar på Blocket under 2016 såldes inom en vecka, jämfört med 11 procent för segelbåtar.

Mest sökta båttyperna inom kategorin båtar 2016

 1. Snipa
 2. Styrpulpet
 3. Segelbåt
 4. Motorbåt
 5. Motorseglare
 6. Fiskebåt
 7. Träbåt
 8. Stålbåt
 9. Hardtop
 10. Aluminium

Mest sökta motorbåtarna 2016

 1. Ryds
 2. Nimbus
 3. Buster
 4. Uttern
 5. Yamarin
 6. Sea Ray
 7. Bayliner
 8. Princess
 9. Bella
 10. Aquador

Mest sökta segelbåtarna 2016

 1. Bavaria
 2. Maxi
 3. Najad
 4. Hallberg Rassy
 5. Linjett
 6. Hanse
 7. Dehler
 8. Express
 9. Arcona
 10. First

Populäraste sökorden inom kategorin båtdelar och tillbehör 2016

 1. Yamaha
 2. Motor
 3. Mercury
 4. Båtmotor
 5. Volvo Penta
 6. Segel
 7. Utombordare
 8. Garmin
 9. Trailer
 10. Båtvagn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*