21 februari, 2017

Marie Björling Duell ny förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet

Det blir Marie Björling Duell som tar över rodret på Svenska Seglarförbundet (SSF). Henne primära uppdrag blir att utveckla SSF:s verksamhet mot visionen ”Svensk segling – tillgänglig för alla”.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba med svensk segling och visionen ”Svensk segling – tillgänglig för alla”. Svenska Seglarförbundet är ett väl fungerande förbund med erfarna och kompetenta medarbetare, som jag ser fram emot att få jobba tillsammans med. Som elitseglare är det förstås en dröm att få denna möjlighet och jag skall göra mitt yttersta för att utveckla svensk segling på bästa, säger Marie Björling Duell.

Maries CV, inom seglingsvärlden, är imponerande. Åren efter millennieskiftet var hon i det närmaste oslagbar på matchracingarenorna runtom i världen. Fyra år i sträck toppade hon världsrankingen överlägset. Marie har sex VM-medaljer, varav den senaste är ett silver från 2009. Sedan 2013 har hon varit styrelseledamot i Svenska Seglarförbundet som elitansvarig/utbildningsansvarig.

Yrkesmässigt har Marie en bred grund. Hon är certifierad mental/idrottspsykologisk rådgivare och är legitimerad sjuksköterska och barnmorska. Hon har arbetat både inom sjukvården, medicinsk teknik och läkemedel med fokus på försäljning, utbildning, ledarskap. Marie har haft både personal- och verksamhetsledande positioner. Närmast kommer hon från Kompetenshamnen, där hon arbetat med utveckling av individer och verksamheter, inom både idrott och näringsliv.

– Det är med stor glädje jag konstaterar att vi lyckats knyta till oss Marie som ny förbundsdirektör i SSF. Marie är, med sin bakgrund och erfarenhet, mycket kompetent att vidareutveckla SSF, säger Anders Selling, ordförande i SSF.

SSF:s nuvarande förbundsdirektör, Stefan Rahm, lämnar sin tjänst i samband med årsmötet 18 mars. Exakt datum när Marie Björling Duell tillträder är ännu inte bestämt.

Svenska Seglarförbundet är ett av 71 specialidrottsförbund som är anslutna till Riksidrottsförbundet (RF) och ett av 35 olympiska specialförbund i Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Svenska Seglarförbundet har cirka 105 000 medlemmar fördelade på 350 klubbar, 17 distrikt och 80 klassförbund.

Fotograf: Carina Tjärnlund.