Svenska Sjö lanserar paket för försäljning och köp av båt

Svenska Sjö lanserar med start 1 mars ett paket som ska göra det säkrare att sälja och köpa fritidsbåt. Paketet består dels av en guide och ett köpeavtal framtagna av jurister med mångårig erfarenhet av båttvister.

Både guiden och avtalet kan gratis laddas ner från Svenska Sjös hemsida. Utöver detta har rättsskyddsförsäkringen, den försäkring som ersätter advokatkostnader vid en tvist och som ingår i båtförsäkringen, förbättras vid tvister som rör köp och försäljning av fritidsbåt.

Från 1 mars höjs maxbeloppet till 6 prisbasbelopp (à 44 800 kr), vilket är en fördubbling mot tidigare. Dessutom har självrisken som normalt är helt rörlig utan tak, maximerats till 20 000 kr.

– Vi gör detta för att öka tryggheten för både säljare som är privatperson och köpare om de skulle hamna i en tvist och där rättsskyddsförsäkringens utformning för de flesta privatpersoner har stor betydelse för om man ska våga processa eller inte, säger Per Grywenz, vd för Svenska Sjö.

Medlemsägda Svenska Sjö delar under 2017 ut 2 475 000 kr till sina kunder som var med 2016. Beloppet betalas ut som avdrag på årets förnyelsepremie. Utbetalningen är möjlig tack vare att 2016 blev ett bättre år än beräknat, trots att stölderna ökade.

– Det var främst orsakat av att vi klarade oss från större stormskador och att sjöskadorna, trots en fin sommar inte ökade jämfört med året innan säger Per Grywenz.

www.svenskasjo.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*