24 februari, 2017

38 knop i båt med hjul för alla fiskare

Här är en ny båt som passar alla fiskare som verkligen vill kunna ta sig fram överallt. Med både utombordare och hjul är det bara att köra rätt upp till stugan när fångsten är bärgad.

Sealegs från Nya Zeeland presenterade en spännande nyhet för en del år sedan med sin hjulförsedda båt. då var det främst ett nyttofordon som gick att köra både på havet och på land.

Nu har företaget en hel produktserie med bland annat den här 7,7 m båten, eller bilen. 7,7 m Sport D-Tube är en riktigt spännande nyhet, skräddarsydd för alla sportfiskare. Den kompletterar företagets mindre modell på 6,1 m med samma idé.

Särskilt fiskare kommer att gilla den här båten med sin helt öppna planlösning. Den har en rejäl och skyddande pulpet, högt uppdragen stäv och slaktbänk för fisken i aktern.

Ombord finns även stuvfack för fisk och bete, sittplatser för passagerare och plats för upp till 12 tums plotter. Som tillval finns även en bimini eller en T-Top.

Sport D-Tube mäter totalt 7,8 m längd med hjulen uppfällda. Bredden är 2,26 m. Skrovet är gjort i 5 mm aluminium med 21 graders bottenvinkel. Liksom alla modeller från Sealegs kommer det patenterade hjularrangemanget från Amphibious Enablement System (AES). För motoriseringen av hjulen svarar en 22 hk inombordare.

Med en 200 hk Yamaha utombordare för 7,7 m Sport D-Tube på topp 38,5 knop. Båten är avsedd för motorer på 150–200 hk.

Sealegs tillverkas i Auckland, Nya Zeeland, sedan tolv år. Företaget har hittills byggt över 1 100 båtar som sålts till över 50 länder.

 

Tekniska fakta

Längd:         7,8 m

Bredd:          2,26 m

Skrov:           5 mm aluminium

Höjd (hjul nere):               2,45 m

Vikt torr:       1 690 kg

Personer:    8

Bränsle:       180 liter

Motor:           150–200 hk

Toppfart i sjön:                 38,5 knop

Toppfart på land:             7 km/h

Info:              http://www.sealegs.com/