24 februari, 2017

Yacht Defined visar framtidens båtsystem på Allt för sjön

Yacht Defined är en tech startup inom båtindustrin. Med inspiration från bilindustrin har Yacht Defined utvecklat ett helintegrerat, användarvänligt och intuitivt infotainment och navigationssystem.

– Yacht Defined utvecklar mer än bara skärmar och kartplottrar, vi vill förändra båtupplevelsen genom att göra den enkel och intuitiv, säger projektledare Johan Stenbacka.

Bilindustrin har satt standarden som förväntas i moderna fordon och det är tydligt att båtindustrin inte hänger med. För att förändra detta startade båtproducenten HOC Yachts ett samarbete med The Techno Creatives, SeaZone och SeaPilot för att bygga det smartaste och mest kompetenta båt- och infotainmentsystemet på marknaden.

Produkten ger båtproducenter möjligheten att själva skapa sin egen förarmiljö, och röjer undan alla olika skärmar och märken.

– Jämför en modern bil med en båt och du kommer att förstå, säger Stenbacka.

Yacht Defined ger båten en ren förarmiljö med en 29 tum widescreen som presenterar den mest nödvändiga informationen. Med funktioner som till exempel dynamiskt innehåll som förändras beroende på situation, tid på dygnet och omgivning, eller ett intelligent stöd designat för att förenkla körupplevelsen.

Du kan intuitivt styra båtens funktioner från förarplatsen med en surfplatta eller från kajen med din smartphone. Du kan även ankra med en smartklocka eller övervaka båtens aktiviteter hemifrån

Yacht Defined har blivit belönande med det internationella designpriset Red Dot Design för sitt användargränssnitt. Systemet hade sin första presentation på METS i november 2016 med stor uppmärksamhet. Den kommer nu att visas upp under Stockholms båtmässa Allt för sjön 4–12 mars i HOC Yachts monter A39:10. Där kommer en demorigg att ställas ut, samt att systemet finns i HOC 33P Explorer och HOC 33P Cruiser, båda modeller visas i montern.

www.yachtdefined.com

 

Om Yacht Defined

Yacht Defined är en svensk båtsystemstartup med huvudkontor i Stockholm. Systemet har utvecklats genom ett partnerskap mellan HOC Yachts, The Techno Creatives, SeaZone och SeaPilot.

*Red Dot tävlingen har existerat sedan 1954. Utmärkelsen Red Dot är en internationellt erkänd kvalitetsstämpel.

www.red-dot.de