27 februari, 2017

Strängnäs Segelsällskap arrangerar Allsvenskan Segling 19–21 maj

Strängnäs Segelsällskap har haft ett lag med i Allsvenskan Segling sedan serien startade 2015. Då Strängnäs har perfekta seglingsvatten precis intill de centrala delarna av staden föll det sig naturligt för föreningen att arrangera en av årets fyra deltävlingar på hemmavatten.

I samarbete med Europaskolan i Strängnäs kommer ett Race Village och ett mindre eventområde att byggas upp på Ångbåtsbron. Banan kommer att ligga i närheten av strandpromenaden, så att det är enkelt för publiken att följa tävlingarna från land. På plats kommer professionella kommentatorer att referera tävlingarna, som även kan följas med live-tracking på bildskärmar på plats och via nätet.

Under tävlingsdagarna kommer det inte bara att bli idrott på hög nivå. En satsning görs även på att tillsammans med våra samarbetspartners ge både Strängnäsbor och inresta besökare en trevlig upplevelse. Förutom café och servering så kommer området kring Ångbåtsbron att fyllas med liv i form av musikunderhållning, sponsorsaktiviteter, loppmarknad med mera. Fler programpunkter kommer under våren. Det är fritt inträde till området.

Allsvenskan Segling är en del av europeiska ”Sailing Champions League”, med deltagare i 13 länder. Den svenska serien omfattar 18 klubbar som skickar fem representanter vardera till den första delseglingen i Strängnäs. Tävlingarna avgörs med korta snabba race i sex likadana båtar som tillhandahålls av arrangören. Under tävlingsdagarna kommer totalt 45 race att seglas.

Ofta är seglingarna både jämna och spännande, små misstag kan bli dyrköpta. De lag som har fått flest poäng gör upp om vinsten i söndagens guldfinal.

Laget från Strängnäs har under de senaste säsongerna, trots en markant hårdnande nationell konkurrens, legat i mitten av den Allsvenska tabellen. Genom att inleda säsongen på hemmaplan hoppas nu laget att ta värdefulla poäng som kan komma till nytta under de resterande tre delseglingarna i landet.

Foto: Tommi Rotonen, Strängnäs Segelsällskap.