28 februari, 2017

Ny generation kameror för navigation nattetid

De nya kompakta värmekamerorna FLIR M100 och M200 är de mest kompakta hittills. De är konstruerade med FLIR:s Boson högpresterande värmekamerakärna. De premiärvisas på Allt för sjön i Stockholm, 4-12 mars.

Pressmeddelande:

Kamerorna har integrerad flerkärnig videoprocessor som ger hög bildkvalitet och AI-funktioner (artificiell intelligens). När M100 och M200 kombineras med en Raymarine Axiom MFD kan användarna dra nytta av FLIRs nya intelligenta värmeanalys ClearCruise som ger båtförare uppsikt och säkerhet på en helt ny nivå genom att visuellt och med ljud varna användaren när föremål som båtar, hinder eller navigationsmarkörer identifieras på bilden.

M100 har justerbar tilt, M100 är FLIRs mest prisvärda marinvärmekamera. M200 är en banbrytande produkt som erbjuder full panorering och tilt för visning av 360 grader i både vertikalt horisontellt plan.

IP-videotekniken förenklar installationen genom att du slipper extra videosignalkablar. En enkel Ethernet-anslutning gör att M100 och M200 kan samverka med flera kompatibla MFD-enheter

FLIR ClearCruise IR Analytics-tekniken håller ett öga på farliga föremål vid kombination med nya Raymarine Axiom MFD. Pris 29 990–41 990 kr.

www.flir.com/marine