28 februari, 2017

Nya Raymarine multifunktionsdisplayer med 3D-ekolod

Raymarine lanserar ett helt nytt utbud av Raymarine MFD-enheter under namnet Axiom. I centrum finns en fyrkärnig multifunktionsdisplay med pekskärm och 3D-vy samt CHIRP-funktion. De premiärvisas på Allt för sjön i Stockholm, 4-12 mars.

Pressmeddelande:

Med inbyggt RealVision 3D-ekolod, det helt nya operativsystemet LightHouse 3 samt fantastiska prestanda hos den fyrkärniga processorn ger Raymarines Axiom helt nya möjligheter till navigation och för att hitta fisk.

Multifunktionsdisplayerna i Raymarines Axiom-serie ger mycket detaljerade bilder via Raymarines exklusiva RealVision 3D och gör det mycket lättare att identifiera fisk och föremål. De nya robusta pekskärmarna helt i glas finns i storlekarna 7, 9 och 12,1 tum och är förinstallerade med Raymarines nya LightHouse 3-operativsystem. LightHouse 3, i kombination med Axioms snabba fyrkärniga processor, ger en intuitiv och kraftfull navigationsupplevelse genom ett omdesignat gränssnitt som går snabbt att lära sig och är enkelt att anpassa.

RealVision 3D Sonar representerar teknik som sportfiskare har efterfrågat sedan dag ett – möjligheten att se vad som finns under, bakom och vid sidorna av båten. Allt på en gång och i tre dimensioner. Med mycket goda prestanda från den fyrkärniga processorn visar RealVision 3D hela undervattensvärlden – inklusive struktur, gömslen, fisk och betesfisk – med fina detaljer. Användaren kan panorera, tilta och zooma på 3D-bilden för att undersöka den ur alla vinklar, även från unika håll som från stående på bottnen och tittande upp mot båtens botten.

Med ett tryck på intressepunkten var som helst i det tredimensionella utrymmet ser du direkt vart du ska i kartvyn.

Med Axiom ger Raymarine sportfiskare ett helt nytt sätt att se på undervattensdata samt oändliga anpassningsmöjligheter för att uppfylla enskilda behov. Allt från en komplett givare, ingen separat modul krävs. RealVision 3D-givaren kombinerar CHIRP DownVision, CHIRP SideVision, High Frequency CHIRP och RealVision 3D i en och samma givare. Dessutom kompenserar ett inbyggt gyro i givaren för båtrörelser och ger 3D-bilder med extremt hög detaljrikedom. Tack vare möjligheten att samtidigt se 90 m åt både vänster och höger samt ned till 90 m djup, har det aldrig gått lättare eller snabbare att söka av hela vatten.

Raymarines ingenjörer har lyssnat på kunderna som efterfrågat en effektivare och mer intuitiv användarupplevelse. Resultatet? LightHouse 3 är ett snabbt och lättanvänt gränssnitt som ger dig full kontroll med bara ett par tryck. Med menykontrollerna i LightHouse LiveView kan användarna anpassa sjökortet och se navigationsbilden förändras i realtid.

En komponent som ofta förbises i marinelektronik är processorn, som bestämmer hastighet och användarvänlighet när flera funktioner körs samtidigt. Axiom har utrustats med en fyrkärnig processor. Detta gör enheten snabbstartad och möjliggör visning av flera skärmvyer i flera fönster, databoxar och realtidsjusteringar samtidigt som Axiom kör flera bakgrundsuppgifter.

Pris 8 990–39 590 kr.

www.raymarine.se/axiom/