2 mars, 2017

Diesel Power ny svensk distributör för MAN dieselmotorer

MAN Truck & Bus AG utser Diesel Power AB till svensk distributör för deras ”high-speed” marindieselmotorer som är utvecklade av lastbils- och bussdivisionen inom MAN koncernen. MAN Diesel & Turbo Sverige AB kommer fortsättningsvis att koncentrera sig på MAN:s stora och lågvarviga fartygsdieslar.

Pressmeddelande:

Diesel Power AB kommer omedelbart att inleda arbetet med kraftigt förstärka serviceorganisationen och öka försäljningen på den svenska marknaden. Lanseringen sker på Allt för Sjön och i vår monter (A06:04) premiärvisas den nya V12 framdrifts-motorn från MAN med hela 24,2 liters cylindervolym och en effekt på 1900 hk.

MAN Engines utvecklar, tillverkar och säljer dieselmotorer från 50 till 1900 hk inom fyra affärsområden – On-road, Off-road, Power och Marine. Deras ”Competence Center” i Nürnberg har idag nästan 4000 anställda och tillverkar varje år mer än 100 000 motorer.

Man Engines är en division till MAN Truck & Bus som under 2015 hade en omsättning på 9 miljarder Euro. Bolaget utvecklande och tillverkade världens första dieselmotor redan 1897.

MAN Marine Engines tillverkar bränslesnåla, kompakta och tysta motorer med kraftigt vridmoment genom hela varvtalsregistret förklarar varför motorerna från MAN erbjuder marknadsledande prestanda/vikt förhållanden och toppfarter till snabbgående båtar inom passagerartrafik, marinen, sjöräddningen, tullen samt större fritidsbåtar och yachter. Dessutom möter de kommersiella motorerna alla högt ställda prestandakrav för arbetsbåtar och mindre fartyg med tyngre körcykler.

Motorerna uppfyller samtliga internationella emissionskrav och finns i tre olika cylinderkonfigurationer – rak 6:a, V8 och V12. Kvaliteten är precis så hög som man förväntar sig av en tysk motortillverkare som först uppfann och därefter under 120 år har byggt och vidareutvecklat dieselmotorer!

För snabba fritidsbåtar och yachter mellan 40 och 80 fot erbjuder MAN kraftfulla och kompakta marindieseldrivna med effekter från 730 hk till 1900 hk. Alla motorerna har ett högt effektuttag och plan momentkurva redan från låga varvtal, vilket ger kraftfull acceleration, låg ljudnivå och minskad bränsleförbrukning.

Kommersiella framdrifts- och elverksmotorer

MAN erbjuder ett brett utbud av fyrtakts marindieselmotorer anpassade för krävande applikationer inom kommersiell sjöfart indelade i tre olika driftsklasser.

  • Heavy – obegränsade drifttimmar per år med upp till 100 % maximal belastning för bogserbåtar och alla andra hårt arbetande fartyg – från 258 till 1000 hk.
  • Medium – upp till 3000 driftstimmar per år med maximalt 50 % maximal belastning för färjor, passagerarfartyg och fiskebåtar – från 400 till 1550 hk.
  • Light – upp till 1000 driftstimmar per år med maximalt 20 % maximal belastning för patrullbåtar, ambulans- och polisbåtar – från 730 till 1900 hk.

En individuell prövning av varje applikation görs och ofta medger MAN avsteg uppåt från ovanstående, exempelvis vid vattenjetsapplikationer.

Dessutom erbjuder MAN en serie av välrenommerade marina elverksmotorer anpassade för kontinuerliga generatoraggregat och reservkraft i effektområdet 100 till 750 kVA.

http://dpower.se/