10 mars, 2017

Bildspel – Finalhelg på Allt för sjön

De kommande dagarna är det finalhelg på Nordens största båtmässa: Allt för sjön i Älvsjö som arrangeras 4–12 mars på Stockholmsmässan. Här är ett bildspel med några av de viktigaste nyheterna.

Utbudet av motorbåtar är mycket omfattande på årets Allt för sjön. Till exempel i Yamahas gigantiska monter, som upplevs som en ”mässa i mässan” med alla sina aluminium- och plastbåtar för aktiva båtfamiljer.

Bland de många premiärerna märks bland annat Nordstar 47, Galeon 360 Fly och Linder Arkip 530, som visas för publik för allra första gången.

Yamaha har även i år tagit upp Europas största monter på 1 600 m2 till Stockholm. Där visas nyheter från Yamarin, Husky, Buster, Finnmaster och Jeanneau. Ett stort finskt inslag, med andra ord. Dessutom visar den finska båtindustrin upp sig i en gemensam monter som blir dominerande i A-hallen. Det visar på den tilltro finländarna har till Sverige, som är deras största exportmarknad. Den finska båtförsäljningen till Sverige uppgår årligen till 60 MEURO, motsvarande 575 Mkr.

Trots att nyförsäljningen av större segelbåtar är mycket svag satsar Allt för sjön ordentligt på segling som tema. Den största segelbåten på mässan blir More 55, som visades i Göteborg och även kommer till Stockholm.

– Vi försöker göra segling till en besökarupplevelse. Dels ligger More 55 på mässan och symboliserar nya typen av båtägande, dels har vi flyttat samman More Sailing och Navigare Yachting, Croatia Yacht Club och flera andra charterföretag som guide för nya seglingsupplevelser, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt för sjön

– Vi har även skapat ett Grand Prix-område med ClubSwan 50 och två andra fina segelbåtar: Ker 40+ och MC 31. Det är ett sätt att öka intresset för segling och samtidigt visa upp lite specialbåtar.

Classic Boat Show har också mycket segling, från begynnelsen och framåt. Bland annat firas Folkbåten 75 år och IF-båten 50 år.

Allt för sjön har ofta varit scenen för dem som vill testa nya koncept. Bland nyheterna i år finns en italiensk solcellsdriven katamaran.

I Tillbehörshallen kan besökarna hitta en lång rad nyheter, både från elektronikutställarna och traditionella tillbehör.

Info: www.alltforsjon.se