13 mars, 2017

Anrikt utbildningsföretag firar 50 år med vind i ryggen

Med köpet av segelskutan Westkust grundade Dick Berghede Sjösportskolan, 1999 tog Nina och Kalle Nordström över tyglarna. De har fortsatt att utveckla och diversifiera verksamheten och 2016 slogs omsättningsrekord. Idag bedriver Sjösportskolan utbildning för fritids- och yrkesfolk samt säljer kursmaterial.

Skolan har specialiserat sig på praktiska och teoretiska båtkurser samt bokningsbara s.k Äventyrsseglingar i när och fjärran.

Sjösportskolan firar sitt 50-årsjubileum med fler och äventyrligare äventyrsseglingar än någonsin. Syftet är att ge alla möjlighet att komma ut och segla på fina båtar i härliga farvatten, oavsett bakgrund och kunskap. Bolagets erfarna skeppare leder seglingarna och alla får hjälpa till efter sin förmåga.

– Det är inte alltid så enkelt att ordna dessa turer, då det är många regelverk att uppfylla gällande både bemanning och krav på båtarnas utrustning och registrering, men väldigt tillfredställande att se alla lyckliga seglare komma hem och de många nöjda återkommande kunderna. Vi vet efter 26 år av seglingar, att de som vill uppleva havets som njutning och umgås med trevliga människor, samt lära sig mer om långseglings speciella förutsättningar har kommit rätt, säger VD Kalle Nordström.

Äventyrsseglingarnas flaggskepp är ”Celeste” (Farr65r), en ca 20 meters segelbåt med hög seglingsprestanda och som normalt utgår ifrån Göteborg. Räcker inte en vanlig äventyrssegling så kan man även boka plats på flera internationella kappseglingar. I samarbete med Peter Gustafsson på Blur skall Celeste segla både Fastnet Race, Heineken Regatta och RORC Caribbean 600. Utöver Celeste har Sjösportskolan även en 57 fots katamaran, där det naturligtvis blir ännu större  levnadsytor och finare hytter. Denna båt för livsnjutare seglar främst i Portugal och på Kanarieöarna. Det Dick startade 1967 startade på sin skuta lever idag vidare på mer moderna båtar.

På utbildningssidan växer skolan kontinuerligt med fler och fler intensivkurser och ett brett utbud av yrkesutbildningar för den stora handelssjöfarten. Sjösportskolan finns nu på fyra orter, Göteborg, Stockholm, Västerås och Gävle och planen för skolan att expandera till ytterligare fler platser runt landet så nya samarbetspartners sökes.

Den verksamhet inom Sjösportskolan som har med event, charter och bemanning  ligger nu i ett separat bolag, Maritime Group, delägt av tidigare VD:n på GKSS, Patrik Hedenstedt.  Målet för Maritime Group är att fortsätta att växa och bli den självklara partnern för den som behöver besättning eller vill göra segelevent. Verksamheten sträcker sig från att hjälpa Volvo med sina personalseglingar på snabbseglande Volvo Ocean 65:orna till att ordna en lugna kundseglingar i Göteborgs södra skärgård.

www.sjosportskolan.se