24 mars, 2017

Duon som tar över rodret för M32 Series Skandinavien 2017

Inför starten av femte säsongen av M32 Series Scandinavia tar Charlotte Bergman och Fredrik Alstierna från CFA Sports över ansvaret och driften av den kända segeltävlingen under 2017. Den populära och supersnabba M32-katamaranklassen fortsätter att växa och nu är tanken att lyfta det spektakulära eventet till nya höjder.

– Världsseglare tillsammans med snabba båtar som seglar extremt nära land, gör det här eventet till något alldeles unikt. Alla som får uppleva detta går därifrån med ett stort leende. Det här är F1 på vattnet. Att i år få utveckla det ännu mer kommersiellt och tillsammans med vårt fantastiska team få fortsätta lyfta detta är en ynnest. Att få kunder att göra affärer och möten i den här miljön istället framför ett konferensbord gör att man kommer mycket närmare varandra, säger Charlotte Bergman som blir operativt ansvarig för serien.

– M32 Scandinavian series är en av våra satsningar under 2017. Baserat på god insikt i seglingen som sport, dess målgrupp och den mediala potential som finns i M32 som båt, M32-besättningarna som idrottsmän samt underhållningen i själva tävlingsmomentet, så tror vi på en ekonomiskt balanserad första säsong, säger Fredrik Alstierna, CFA Sports.

M32 Scandinavian Series kommer att äga rum i Sverige, Norge, Danmark och Finland under 2017, precis som tidigare år. M32-serien ägs av Aston Harald Sport och CFA Sports leasar rättigheterna under 2017. Tidigare har eventen drivits av Aston Harald Sports som med sitt systerföretag Aston Harald Composite även producerar de superlätta M32 kolfiber-katamaranerna som seglas under tävlingarna.

– Vi hoppas att den skandinaviska serien skall utvecklas och bli större då vi på Aston Harald Sport kommer att fokusera på att bara leverera det sportsliga på vattnet i form av ett Race Management som har stor erfarenhet av M32-segling. Att lämna över ansvaret för event-delen är en naturlig del i våran utveckling då vi ser att vi tillsammans kan skapa någonting större och förhoppningsvis förbättra produkten till alla partners och sponsorer samt gäster på eventen. Att skapa en plattform där relationer kan byggas tillsammans med actionladdad segling på hög nivå är något som attraherar många. Vi ser fram emot sommarens seglings aktiviteter med mycket sol och mycket vind, säger Robert Magnusson, CEO på Aston Sports.

Tävlingar 2017:
6-8 juni: Lindholmen, Göteborg
27-29 juli: Risör, Norge
11-13 Aug: Helsingfors, Finland31 aug-2 sept: Aarhus, Danmark
14-16 sept: Norr Mälarstrand, Stockholm

Om M32-serien
M32-serien bildades för att skapa en professionell segling serie på regional nivå där de bästa seglare, från olika discipliner, träffas för att se vem som är # 1. Vårt mål är att anordna evenemang med roliga, spännande och utmanande arena stil racing som är attraktivt för de bästa seglare och deras sponsorer. Idag drivs det M32-serier runt om i världen, Medelhavs- serien, Miami-serien, Monaco-serien, North America-serien samt den skandinaviska serien.

Läs mer på http://m32series.com/

 

Bilden: Charlotte Bergman och Fredrik Alstierna tar över M32 Series i Sverige.