4 april, 2017

Najads ”Mini Superyachter” tar form

Nu börjar svenska Najadvarvets ”Mini Superyachter” ta form. Designen blir klar den här veckan för båda de nya modellerna, N395 AC (aktersittbrunn) och N395 CC (mittsittbrunn).

Projektet går därmed in i nästa stora spännande fas med formtillverkning som påbörjas under april.

Najad säger i ett pressmeddelande att det nya designsamarbetet med Farr Yacht Design och Ken Freivokh har visat sig vara mycket framgångsrikt. Deras innovationsförmåga och gedigna erfarenhet av design och konstruktion tillsammans med Najads kunnande inom hantverk och båtbyggeri har lett till två mycket kompletta Mini Superyachter. Optionslistan erbjuder samma utrustning som för de större modellerna och valmöjligheterna i inredningslayouten är oöverträfflig för en båt under 40 fot.

N395 är en modern, snabbseglande havskryssare som bär Najads signum och DNA i allt från seglingsegenskaper och sjöduglighet till byggstandard och materialval.

Den första möjligheten att se nyheten kommer på Öppet varv i Ellös 25–27 augusti. Najadvarvet kommer att ha ett skrov och däck med aktersittbrunn uppställt på land. Världspremiärsvisning av den första färdigbyggda N395 AC sker på båtmässan i Düsseldorf i januari 2018.

N395 AC och N395 CC blir två eleganta snabbseglande havskryssare med en modern men ändå tidlös design. Den omfattande optionslistan erbjuder samma utrustning som för de större båtarna, vilket möjliggör att tillsammans med Najads team, med spetskompetens inom alla områden av båtbyggeri, personifiera båtarna till att bli ett personligt sigill – ett uttryck för individualitet och stil kopplat till kundens behov ombord.

www.najad.se