6 april, 2017

Belize 66 Motoryacht – nytt flaggskepp

Lyxbåtstillverkaren Belize har tagit fram ett nytt flaggskepp. Belize 66 visar på en ny era för båtmärket, som lanserades 2011.

Belize har blivit kända för sina stora och gedigna motorbåtar med handtillverkad interiör och en hög grad av kundanpassning. Föregångaren Belize 54 attraherade snabbt en rad kunder som efter många års båtägande ville ha den ”ultimata motoryachten”.

En av grundarna till Belize och ägaren, australiensiska Rivieras vd, Wes Moxey säger att Belize skapades för att företaget skulle kunna jobba vidare med kunder som ville ha en riktigt fin yacht med högsta kvalitet. Idag kryssar 25 stycken Belize 54 på internationella vatten, från Queensland i Australien till de stora sjöarna och New England i USA.

Nya Belize 66 är en yacht som finns i olika versioner – sedan eller daybridge och med tre alternativt fyra kabiner. Det finns även plats för besättning för den som inte kör båten själv. Motoriseringen hanteras med dubbla Volvo Penta IPS.

– Vi har integrerat mer av allt det som våra kunder vill ha i vårt nya flaggskepp, säger Wes Moxey.

Förutom en mycket omfattande standardutrustning kan varje båtköpare anpassa båten helt efter sin egen stil. En stor del av inspirationen har hämtats från andra ägare av Belize.

Bland valmöjligheterna märks sedan eller daybridge med en klassisk biminitop eller hardtop. Hardtopen inkluderar även ett öppningsbart soltak. Den teakklädda badbryggan är uppdelad i två sektioner med tre fjärdedelar av plattformen helt nedsänkbar. I garaget i aktern finns en Brig 330 eller Palm Beach tender.

Det första exemplaret av Belize 66 är under byggnation för en kund i USA. Leveransen är planerad till mitten av 2018. Ytterligare två yachter finns i order, inklusive en hardtop daybridge för en kund i Australien.

Tekniska fakta
Längd:                                   20,7 m
Bredd:                                    5,5 m
Djup:                                      1,5 m
Bränsle:                                4 500 liter
Vatten:                                   500 liter
Hålltank:                               500 liter
Motorer:                                 Volvo Penta IPS 30

Info:                                       http://www.riviera.com.au/newschannel.html/2017/03/26/belize-announces-versatile-flagship-66-motoryacht/