7 april, 2017

43-fotare med tre kabiner från Sealine

Sealine C430 är en helt ny och sportig kupébåt med bra prestanda och stora utrymmen. Ombord finns bland annat tre kabiner och en enorm badbrygga.

Nya Sealine C430 beskrivs av varvet (Hanse Yachts är ägare) som en dynamisk och sportig motorbåt. På 43 fot (13 m) har varvets designer fått plats med tre ordentligt tilltagna dubbelkabiner. Båten har flera ljusinsläpp genom stora sidorutor och en öppningsbar taklucka i glas.

Båten har sportiga prestanda och enkel hantering tack vare Smart Boat System (SBS) och Volvo Penta IPS, som är standard. SBS innebär bland annat att alla systems hanteras via en skärm eller padda eller smartphone.

Skrovet har utvecklats med de senaste metoderna och är, enligt Sealine, unikt för sin klass. C430 har en skrovform som ska ge mindre vågbildning än tidigare modeller. Det bidrar till en lugnare gång i sjön och bättre komfort. Sealine C430 har ett djupt V-format skrov som ”biter” i sjön.

Både bottenkonstruktionen och sidoförstärkningarna är laminerade, vilket ger en styv konstruktion som därmed också blir tystare i sjön än gamla tiders båtar. Styvheten gör att 43-fotaren har fått klassens med voluminösa skrov, salong och fönsterarrangemang. Båten har totalt kvadratmeter fönsteryta, något som ger extra stora känsla av öppenhet och ljus miljö.

Nya Sealine C430 är utrustad med två stycken IPS 400 dieselmotorer från Volvo Penta. Med joystickkontroll blir båten lätt att hantera. Med de större IPS 500 och IPS 600 kommer C430 upp i toppfarten 33 knop. Båten är även utrustad med Humphree Interceptor trimsystem.

Standardlayouten omfattar en stor ägarkabin midskepps, en VIP-kabin i fören och två badrum. För den som behöver fler kabiner kan upp till två ytterligare kabiner få plats beroende på layout. I ett av layoutalternativen erbjuds tre större dubbelkabiner.

Salongen har bland annat en U-formad soffa och utsikt runt om genom de stora fönstren. I kabinens tak finns en öppningsbar glaslucka, som ger en sportigare look.

På däck finns flera platser för att umgås eller bara solbada. Sealine brukar även ha stora badbryggor i samma nivå som akterdäcket, något som även finns på den här modellen.

 

Tekniska fakta

Längd:         13,06 m

Bredd:         4,20 m

Djup:           1,33 m

Vikt:             13,3 ton

Bränsle:      1 150 liter

Vatten:        450 liter

Motorer:      Volvo Penta IPS 400, alternativt IPS 500, IPS 600

Maxfart:       33 knop

Info:             www.sealine.com