Azimut hårdsatsar på kolfiber i ny yacht

Italienska Azimut S7 kommer i en variant där en stor del av konstruktionen är byggd i kolfiber. Liksom tidigare erbjuds båten som Coupé och Sportfly i två olika versioner med en helt nyskapande inredning och framdrivningssystem med tre Volvo IPS-enheter.

Azimut S7 får sin officiella debut på 2017 Cannes Yachting Festival i september. Båten är hela 21 m lång och hamnar mellan Azimut 55S och 77s i storlek.

Det är absolut ingen billig båt, något den har gemensamt med övriga yachter från Azimut. Att båten byggs delvis i kolfiber gör den bara ännu dyrare, men samtidigt lättare och starkare än motsvarande bygge i plast.

Exteriören är designad av Stefano Righini. Han har satsat hårt på att bibehålla Azimuts ganska kantiga design, men även lagt till nyheter som till exempel ett ”diamantformade” fönster i däckshuset. Det ger båten personlighet, samtidigt som ljusflödet in i båten blir extremt stort.

Genom att använda kolfiber i överbyggnaden, den höj- och sänkbara badplattformen och flera andra detaljer ombord har volymen kunnat ökas utan att påverka båtens totalvikt samtidigt som prestanda har kunnat optimeras. Båten är dessutom försedd med tre Volvo Penta IPS.

Båten är mycket rymlig med stora däcksutrymmen och boutrymmen under däck på 13 m totallängd. Dessutom finns ett tendergarage i aktern med plats för en 3,25 m tender samt en jet ski.

Interiören är designad av Francesco Guida, som därmed har gjort sitt första projekt för Azimut Yachts. Hjärtat i S7 är en 19 m2 ägarkabin uppdelad i fyra olika sektioner med olika funktioner och åtskilda av skiljeväggar, speglar samt genomskinliga material. Under däck finns totalt tre hytter, alla med goda utrymmen. Pentryt ligger på huvuddäck medan salongen sträcker sig över både inre och yttre utrymmen på huvuddäck. I två stora sociala utrymmen finns bland annat soffgrupp, plats för en 55-tums TV och en bardisk.

Interiören finns i två varianter, båda med mycket maskulint utseende, Den första varmare i trä och den andra mer high-tech med variationer på grått.

S7 är utrustad med tre Volvo IPS 1 050 framdrivningsenheter à 800 hk. Toppfarten anges till mer än 35 knop. Båten är även försedd med ACS (Advanced Cruising Solutions), autotrim, joystick, integrerat styr- och övervakningssystem och stabiliseringssystem.

Azimut Yachts ingår i Benetti Group. Företaget, som är ett av världens absolut största på att bygga motoryachter, har även varumärkena Atlantis, Magellano Flybridge, S och Grande i storlekar på 34 till 120 fot.

Info: http://www.azimutyachts.com/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*