26 april, 2017

Ny 100-fotare från Riva får premiär i Hongkong

Italienska Riva 100 Corsaro fick sin världspremiär i Hong Kong på exklusiva Aberdeen Marina Club. Denna helt nya flybridge yacht ska bli framtidens stjärna hos det världsberömda varvet, som står för design och kvalitet i världsklass.

Premiären hölls under de så kallade ”Ferretti Group asia pacific Open Days” eftersom Ferretti äger Riva. Närvaron i Hongkong beror främst på att den kinesiska och asiatiska marknaden har blivit mycket viktig för hela Ferrettikoncernen. Kinesiska kunder lär köpa väldigt dyra yachter (hundratals miljoner kr) för att i första hand kunna visa upp att det ”går bra för dem”.

Riva 100 Corsaro presenteras när företaget håller sitt 175-årsjubileum. Det är också första gången som en Rivayacht får världspremiär i Asien.

Den båt som visades upp vid premiären var den först byggda av de sju som redan finns i order till kunder, vilket innebär att hela årets produktion är fulltecknad. Det är en stor framgång för Riva, som har valt att satsa på allt mer lyxiga och sportigt designade yachter. Den här 29,9 m långa båten är inget undantag med sin slanka utsida diskret lackad med metallicfärg och inredningen tillverkad i de lyxigaste material man kan tänka sig.

För designen svarar Officina Italiana Design i samarbete med designers som Mauro Micheli och Sergio Beretta, som är exklusivt ansvariga för hela flottan från Riva.

 

Tekniska fakta

Längd:         29,90 m

Bredd:          6,70 m

Djup:            2,26 m

Vikt:              99 ton tom, 110 ton lastad

Kabiner:       5 för gäster, 2 för besättning

Badrum:       6

Bränsle:       9 000 liter

Vatten:         1 320 liter

Personer:    20

Toppfart:      29 knop

Marschfart:  25 knop

Räckvidd:    320 Nm

Motorer:       MTU 16V 2000 M94 eller MTU 16V 2000 M94

Info:              www.riva-yacht.com