19 maj, 2017

Grand Soleil förnyar 34 Performance

På 70-talet designade Finot en av varvets allra största framgångar. Grand Soleil 34 byggdes i över 300 exemplar och var i produktion in på 80-talet. Nu kommer det en ny version.

Den nya Grand Soleil 34 Performance följer i samma fotspår med storbåtskänsla i ett mindre format, komfort, kvalitet och italiensk design och konstruktion. Designen på nya GS 34P följer det nya DNA som introducerades med GS 58P.

I en tid när de flesta varv satsar enkom på större och större båtar presenterar Grand Soleil en båt i en storlek som passar vårt nordiska användande perfekt. Vi är speciellt glada för denna utveckling eftersom vi har varit drivande under en lång tid för att erbjuda modeller i denna storlek, med den inriktning på Racing/Cruising som traditionellt varit den mest populära i våra vatten.

Grand Soleil 34 Performance är utvecklad för aktiv segling och kappsegling med hjälp av avancerade CFD-verktyg och VPP studier. Det resulterande skrovet är av en ny typ med medium/lätt deplacement anpassat för olika mätregler och en optimal kombination av prestanda och sportig cruising. I sann Grand Soleil-anda erbjuds en mängd speciallösningar som ger möjlighet att få sin båt precis som man önskar.

Interiören har två hytter med förpik och en stor akterkabin. Ett dedikerat navigationsbord och pentry. Invändigt karaktäriseras stilen av Grand Soleils ljusa ek och en praktisk utformning för aktiv segling.

Däckslayouten är anpassad för aktiv segling och utformad för att även fungera väl shorthanded.

GS 34P erbjuds som standard med rorkult men även med två rattar.

 

Tekniska fakta

Längd:         10,70 m

Bredd:          3,60 m

Depl:            4 900 kg

Köl:               2 200 kg

Storsegel:    40 m²

Fock:            31 m²

Gennaker:   110 m²

Pris:              från 1 670 000 kr

Info:              www.grandsoleil.se