20 maj, 2017

Svårseglat och varmt i Strängnäs när Allsvenskan startade

I tryckande högsommarvärme och mycket lätta vindar drog Allsvenskan Segling 2017 igång på fredagen på Ulvhällsfjärden nedanför domkyrkan mitt i Strängnäs.

Totalt hann teamen med tre seglingar var och efter en mycket jämn första dagen toppas tabellen av JKV Västerås efter serien 3-1-2.

Västerås skuggas i toppen av fyra lag som alla ligger endast en poäng efter ledarna. De fyra är Hjulvik, Ekoln, Örnsköldsvik och Lommabukten.

Fredagen var ganska svårseglad med en vind på mellan två och fyra m/s som kom och gick och vred, under hela eftermiddagen.

Strängnäs har skapat ett bra arrangemang och med seglingar mitt i staden lockar man en hel del publik. På lördagen lovar prognosen vindar på cirka 6–7 m/s, strålande solsken och temperaturer mellan 16 och 20 grader. Därmed finns alla förutsättningar för en riktig folkfest

De regerande mästarna från Cape Crow Yacht Club fick en trög start och ligger på åttondeplats. Men många seglingar återstår. Förhoppningsvis blir det 15 race för varje klubb under helgen

Nykomlingarna i årets allsvenska har inlett respektlöst. Lommabukten är på femteplats efter att, lite ”småkaxigt”, ha spikat sin allra första start i ett allsvenskt race. Nykomlingskollegan Rörvik ligger sjua och Oxelösund är på tionde plats av totalt 18 lag.

Foto: Daniel Stenholm.