29 maj, 2017

Premiär för helt ny Princess 62

Nya Princess 62 Flybridge är en helt ny modell baserad på det engelska företagets egen design och byggd enligt den senaste tekniken. Den nästan 20 m långa båten har stora utrymmen och är kapabel för farter upp till 34 knop.

Silhuetten av den nya 62-fotaren är omisskännligen en Princess. Med sina svepande linjer och stora fönsterrutor till den stora salongen är detta en typisk Princess. Trots det har båten förändrats en hel del, bland annat genom ny form på sidofönstren för att få en mer dynamisk framtoning.

Båtens flybridge är inbjudande för avkoppling med en stor matplats, en solbädd och en unik sittmöbel som är framåtriktad. Denna kan dock även användas som solbädd. I aktern finns en hydraulisk badplattform som är höj- och sänkbar.

Den stora däckssalongen med ett pentry akteröver kan öppnas upp ut mot akterdäck, vilket ger stora gemenskapsytor. Förarplatsen är placerad om styrbord med plats för passagerare bredvid föraren.

Under däck kan sex personer bo bekvämt i tre stora dubbelkabiner med var sitt badrum, samtliga med ett stort ljusflöde. Båten kan även förses med en besättningskoj eller ytterligare en dubbelkabin föröver.

All inredning och en stor del av utrustningen är tillverkad vid Princess egen fabrik, inklusive handgjorda träbord i salongen.

Båten visades för första gången 19–21 maj vid British Motor Yacht Show som hölls i Swanwick Marina i Southampton.

Båtens optimerade skrovform i kombination med två stycken Caterpillar 12.9 1000 motorer ger ordentligt fartresurser upp till 34 knop.

Tekniska fakta
Längd:         19,34 m
Bredd:          5,03 m
Vikt:              29 300 kg
Bränsle:       3 400 liter
Vatten:         793 liter
Motorer:       Twin Volvo D13-900 (2 x 900 hk). Fart: 30–31 knop
Caterpillar 12.9 1000 (2 x 1000 hk). Fart: 32–34 knop
Info:              https://www.princessyachts.com/