Skönheten Edhvina fick Allt för sjöns veteranbåtspris

Årets vinnare av Allt för sjöns stora veteranbåtspris, motorseglaren Edhvina, stack ut bland många fina båtar med sitt fantastiska skick. För det belönades hon med Allt för sjöns veteranbåtspris på 8 000 kronor. Priset delades ut på Veteranbåtsfestivalen där närmare 100 båtar visade upp sig från sin absolut bästa sida i solgasset.

Pressmeddelande:

Edhvina, som är ritad av Jac M Iversen och byggd av Edvin Henriksson i Angelskog 1975, var juryns givna vinnare när Allt för sjöns veteranbåtspris skulle delas ut på lördagskvällen 27 maj. Juryn bestod av veteranbåtsexperterna Olle Neckman, Anders Åkerman samt Allt för sjöns operativa projektledare Catarina Oscarsson.

– Det blir såklart väldigt subjektivt att välja bland alla dessa fantastiska båtar. Men juryn var överens och Edhvina fick priset tack vare sitt fantastiska hantverk och att hon faktiskt såg ut som precis efter att hon var byggd, säger Olle Neckman.

Edhvina var med sina 42 år bland de yngsta bidragen Veteranbåtsfestivalen. Hon är en motorseglare byggd i ek. Olle Neckman har varit med i juryn för priset tidigare och menar att det var en riktigt stark vinnare.

– Vi hade flera olika alternativ och alla är starka på sitt sätt. Men ofta är det någon båt som utmärker sig lite extra, säger Olle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*