31 maj, 2017

SM i Starbåt avgörs i Skanör den 4-6 augusti

Det är bara ett par veckor efter VM i Danmark, vilket gör det praktiskt för långväga världsstjärnor att hålla sig kvar vid Öresund. Anmälningar har redan kommit från Tyskland.

Starbåt är en av de äldsta och mest kvalificerade seglingsklasserna. Det är mycket segel till lätt vikt och inga marginaler för misstag. Fredrik Lööf och Max Salminen vann OS i London i Starbåt för några år sedan. En annan känd Starbåtseglare är båtkonstruktören Pelle Petterson, som vann OS 1969 och VM flera gånger.

För Skanörs Båtklubb med drygt 300 medlemmar är det ett ärofullt uppdrag att ta emot eliten i den tuffaste klassen. Förra året samlade klubben drygt hundra optimistjolleseglare i ett rikskval. Då som nu är en stor del av medlemskåren engagerad i tävlingar, mat och kringservice. Uppladdningen har börjat.

Det är fria vindar och ofta tuffa vågor utanför den lilla hamnen på Sveriges sydvästra tipp. Utseglingen är kort och tävlingarna går så nära att de kan följas från yttersta piren.

Inbjudan och program finns på  www.skanorsbatklubb.se