16 juni, 2017

Morgan Jernfast bygger vidare på sina Formula 4-framgångar

Morgan Jernfast startar årets säsong med fjolårets framgångar i ryggen, då han tog en fjärdeplats i Formula 4-EM. Han inleder 2017 med VM-tävlingen i finska Imatra 17-18 juni.

Pressmeddelande:

Morgan Jernfast krönte 2016 med en fjärdeplats i Formula 4-EM, efter en vindpinad tävlingshelg i engelska Stewartby. På lördag inleder han sin säsong med att köra första VM-deltävlingen i Imatra, Finland. Fjolårets form har han kvar. Det märktes under försäsongsträningen i Norge, då han körde både snabbt och jämnt.

– Jag har alltid varit stark ute på banan, min största utmaning har varit starterna. Därför fokuserade vi på dem förra säsongen, och det gav verkligen resultat. Vi inledde 2016 med en ny båt, och det innebär alltid en inlärningskurva. Nu vet jag hur båten beter sig, och det betyder att vi börjar på en bra nivå i år.

Under vintern och våren har teamet provkört en mängd olika propellrar. Men främst har de koncentrerat sig på båtens växelhus, för att få aktern att lyfta mer eller mindre. Därmed kan de finjustera båtens egenskaper utifrån de specifika förutsättningarna vid varje tävling.

Morgan kommer att köra de tre VM-deltävlingarna under sommaren, och dessutom nordiska mästerskapen i Norge och EM i Tyskland. Och först är det alltså dags för VM-premiären i Imatra.

– Det är många utmanare till topplaceringarna i år, med några snabba förare från England, Finland, Litauen och Lettland. Men jag har en bra känsla och bär med mig framgångarna från slutet av förra säsongen. Jag trivs med båten och har gott om erfarenhet av Formula 4-klassen. Jag vet att jag kan hantera de utmaningar som väntar.

Morgan Jernfasts tävlingskalender 2017

17-18 juni Imatra, Finland (VM)

1-2 juli Stewartby, England (VM)

19-20 augusti Kupiškis, Litauen (VM)

25-27 augusti Drammen, Norge (NM)

9-10 september Rendsburg Obereider, Tyskland (EM/ADAC-Masters)