16 juni, 2017

Artemis Youth Racing startar på topp

Artemis Youth Racing fick en perfekt start i grundomgången av Red Bull Youth America’s Cup. Efter att de vann torsdagens två sista race toppar de tabellen i Grupp A.

– Vi hade en väldigt bra dag, säger Gustav Pettersson, skeppare för Artemis Youth Racing. Första racet var tufft för vår stressnivå ombord var ganska hög, mycket på grund av att vi inte seglat båten på tio dagar. Sedan kom lugnet tillbaks och då fick vi två ettor.

Och det Svenska laget har all anledning att vara nöjda med sin segling. De öppnade dagen med en tredjeplats och vann sedan de två följande seglingarna i grupp A.

– Det var helt underbart att se killarna på havet, säger Artemis Youth Racings coach, Fredrik Lööf. Första seglingen var lite nervös med de knöt ihop säcken, sedan lite riskabel segling i andra racet men det gick hem ändå. Sista racet var en jättebra insats från start till mål.

Gruppp A fortsätter segla fredag kväll svensk tid. Red Bull Youth America’s Cup avgörs först i med kvalseglingar i två grupper där de bästa fyra lagen i varje grupp går vidare till finalseglingarna som avgörs nästa vecka.

– Det är väldigt många bra lag därute i tävlingen och det är svårt att säga vilka som är de tuffaste konkurrenterna. Det var tydligt vid sista toppmärket i race tre där fem båtar kom in samtidigt, säger Gustav Petterson.

– Nu när grundomgången fortsätter ska vi försöka ta ner stressnivån ytterligare och vi vet att vi kan gå hela vägen om vi seglar på vår högsta nivå.

Finalomgången av Red Bull Youth Americas Cup seglas tisdag-onsdag nästa vecka (20-21 juni) och kan ses i direktsändning på www.redbull.tv. 

Resultat Red Bull Youth America’s Cup – Group A

Race 1:

 1. FRA
  2. GER
  3. SWE
  4. JPN
  5. SUI
  6. DEN

Race 2:

1. SWE
2. GER
3. FRA
4. DEN
5. SUI
6. JPN

Race 3:

 1. SWE
  2. SUI
  3. FRA
  4. DEN
  5. GER
  6. JPN

Scoreboard:

1. SWE – 28p
2. FRA – 26p
3. GER – 24p
4. SUI – 21p
5. DEN – 19p
6. JPN – 17p