5 juli, 2017

Motorbåtshelg med Integrationssegling och Neptunia

Vad kan väl vara bättre än att förena nytta med nöje? Helgen 22–23 juli arrangerar Integrationssegling och Neptunia en motorbåtshelg för svenskar och ointegrerade invandrare. Du som har en motorbåt, oavsett storlek eller modell, är varmt välkommen att vara med.

Foto: Buster Boats.

Anmäl dig till info@integrationssegling.se eller på http://integrationssegling.se/motorbatshelg2017/

 

Integrationssegling och Neptunia samlar motorbåtsägare, svenskar och ointegrerade invandrare och så åker vi tillsammans till Rörstrand Båtklubbs fina holme på norra Färingsö där vi kommer umgås, äta, bada och övernatta i båtarna.

Det kostar 100 kronor att delta för dig som har båt och 500 kronor för övriga deltagare. I priset ingår mat samt övernattning i båtarna. Det enda du behöver göra är att anmäla dig, handla mat till dig och din besättning och dyka upp på avtalad tid och plats. Vi kommer att ha trevligt och lära känna en massa nya människor! Vi räknar med att bli åtminstone 16 personer.

Maria Lannér på Neptunia planerar en aktivitet för färden till målet. Tanken är att alla i besättningen ska få aktiveras på olika sätt under turen.

 

Vad är Integrationssegling?

Integrationssegling är en båtklubb som främst ordnar helglånga båtturer tillsammans med ointegrerade svenskar och invandrare. Vi åker ut i Stockholms skärgård och Mälaren, grillar, spelar kubb, informerar om till exempel allemansrätten med mera. Vi anordnar även föredrag och vårfix med båtar med mera under resten av året. INTS drivs ideellt och verksamheten bygger på att båtägare väljer att delta med sina båtar samt blir medlemmar.

 

Vad är Integrationsseglings syfte?

Integrationsseglings syfte är att inkludera ointegrerade invandrare i svenskt båtliv samt att integrera ointegrerade svenskar och invandrare med varandra. Detta vill vi göra genom att erbjuda ointegrerade invandrare att:

  • Träffa människor som är inkluderade och socialt etablerade i det svenska samhället och talar svenska
  • Få se en del av Sverige de kanske inte sett, nämligen skärgården och våra hav och sjöar
  • Få ta del av en svensk tradition; båt- och skärgårdsliv
  • Få in en fot i båtföreningslivet och på så vis få möjlighet att integrera sig även på egen hand

Motorbåtshelgen genomförs av Integrationssegling och Neptunia med stöd från Svenska Båtunionen, Svenska Sjö samt Rörstrands båtklubb.