6 juli, 2017

Holmberg utslagen men flera svenskar siktar mot final

Måns Holmberg och hans Gothenburg Racing föll i åttondelsfinalen mot den tidigare världsmästaren Taylor Canfield. Nicklas Dackhammar seglar kvartsfinal i morgon mot Pieter-Jan Postma från Nederländerna.

En kapsejsning strax efter starten blev kostsam för Måns Holmberg i åttondelsfinalen. Misstaget betydde att Gothenburg Racing förlorade det andra racet i rad mot US One och deras rutinerade skeppare Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna.

De var då tvungna att ta tre raka poäng för att vinna matchserien och Holmberg hade ledningen i det avgörande racet fram till det sista benet. Då lyckades Canfield pressa sig förbi och matchen slutade 3-0.

– De hade mer rutin och våra misstag kostade för mycket. Vi har kapsejsat tre gånger sedan vi började segla M32 förra året, två av dem var i den här tävlingen och det känns ju inte så bra. Vi var inte så långt efter men samtidigt seglade Canfield riktigt bra, säger Måns Holmberg och tillägger:

– Vi har haft en bra vecka på Marstrand, det är en fantastiskt rolig tävling och vi ser fram emot att komma tillbaks och få en ny chans nästa år.

Canfield har två VM-guld i matchracing bland meriterna och Måns Holmberg deltog i GKSS Match Cup Sweden för första gången.

Nicklas Dackhammar och hans lag Essiq Racing seglar sin kvartsfinal imorgon där de möter Pieter-Jan Postma (NED) som har seglat två OS.

– Deras lag är nya i världscupen och vi har inte seglat matchracing mot dem tidigare. Men det har gått bra för dem hittills och de kommer ge oss en tuff match, säger Nicklas Dackhammar.

– Vi har extra självförtroende efter att vi slog ut en av förhandsfavoriterna igår och jag tror vi har en fördel över Postma i starterna och för att vi är snabba runt banan. Målet är att komma på prispallen och det är vad vi har jobbat för hela våren.

Två svenska seglare seglar i utländska lag som nått kvartsfinal. Fredrik Aurell seglar med Chris Steele (NZL) i 360 Bellow Racing och Jakob Wilson seglar med australiensaren David Gilmour som skeppare. Slutspelet på Marstrand avgörs med åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och till slut den stora finalen på lördag 8 juli.

Här hittar ni alla resultat från seglingarna – www.matchcupsweden.com/competition

 

 

Kvartsfinaler i GKSS Match Cup Sweden 2017

Phil Robertson (NZL) – Chris Steele (NZL)

Ian Williams (GBR) – Yann Guichard (FRA)

Nicklas Dackhammar (SWE) – Pieter-Jan Postma (NED)

David Gilmour (AUS) – Taylor Canfield (ISV)

 

Gothenburg Racing

Mans Holmberg (SWE)

Holger Tidemand (SWE)

Henrik Eriksson (SWE)

Pontus Dackhammar (SWE)

 

ESSIQ Racing

Nicklas Dackhammar (SWE)

Johan Backstrom (SWE)

Niclas Düring (SWE)

Philip Carlson (SWE)

 

 

 

Bilderna:

Måns Holmberg i underläge i åttondelsfinalen mot Taylor Canfield. Foto: Ian Roman.

Nicklas Dackhammar (längst till höger) och Essiq Racing Team. Foto: Ian Roman.

Fredrik Aurell (längst till vänster) från Göteborg seglar med Chris Steele från Nya Zeeland. Foto: Ian Roman.