13 juli, 2017

Anton och Fredrik kvar i VM-toppen

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström fortsätter i stor stil i 470-VM i Thessaloniki. Trots att de allra bästa nu seglar mot varandra i guldfinal blev det pallplatser i onsdagens båda race. I första racet blev de tvåa och i det andra kom de in på tredje plats.

 

– Det här är inte riktigt vad vi förväntat oss. Men framför allt har våra starter fungerat och det gör allt mycket lättare, säger Fredrik Bergström och fortsätter:

– Idag var det varmt och kämpigt. Vi fick kriga för varje meter hela dagen. Det var ingen enkel resa men vi är glada och stolta över vår segling

Onsdagen bjöd på den varmaste dagen hittills med temperaturer en bra bit över 30 grader – och därmed en svag sjöbris och lätta vindar.

Aldrig tidigare har den svenska duon börjat bättre på ett stort mästerskap och Fredrik Bergström har en teori:

– Den senaste tiden har Anton suttit inne på ett kontor så han njuter verkligen att vara ute på vattnet igen. Och vi trivs här, både med arenan och förhållanden, säger Fredrik.

Samtidigt som Anton och Fredrik leder stort, före de olympiska silvermedaljörerna Mathew Belcher/Will Ryan från Australien som ligger tvåa, seglar den andra svenska båten allt bättre. I dagens första race var Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar trea och i det andra seglade de in på tionde plats. Det gör att de nu ligger på en fin sjundeplats

Totalt har alla nu seglat sju race i VM och Anton och Fredrik har serien 1-2-1-1-2-2-3. På torsdag och fredag blir det två race varje dag och på lördagen seglar de tio bästa ett sista medaljrace där det delas ut dubbla poäng.

Fotograf: Nikos Alevromytis.