21 juli, 2017

Avancerade multifunktionsdisplayer i större storlekar

Nu kommer det ännu större multifunktionsskärmar från Raymarine. Nytillskottet Axiom Pro utökar produktserien Raymarine Axiom multifunktionsdisplay (MFD). Enheten har Raymarines HybridTouch-kontroll och kombinerar flera pekskärmskontroller med ett ergonomiskt tangentbord som ger extra stabilitet vid kraftig sjögång.

Pressmeddelande:

Axiom Pro är avsedd för ambitiösa sportfiskare till havs och är utrustad med ett kraftfullt CHIRP-ekolod på 1 kW och Raymarines inbyggda, avancerade RealVision  3D-ekolod.

Nya Axiom Pro finns med displayer på 9, 12 och 16 tum och samtliga modeller är utrustade med Raymarines exklusiva RealVision 3D-ekolod. Axiom Pros funktion för att hitta fisk kan uppgraderas med ett internt 1 kW CHIRP-ekolod som finns som tillval. Detta kraftfulla ekolod använder ett brett CHIRP-frekvensintervall som gör att fiskare kan se genom täta stim av betesfisk och samtidigt ta sikte på sportfiskefisk på djupt vatten.

Den högupplösta Axiom Pro-displayen är utvecklad för användning i starkt solljus och har IPS-teknik, så visningsvinkeln är maximal och svarta partier med polariserande solglasögon minimeras. Axiom Pro har Raymarines nya operativsystem LightHouse 3 och en snabb fyrkärnig processor, vilket ger en intuitiv och smidig navigeringsupplevelse med ett förbättrat gränssnitt som är enkelt att anpassa. Tack vare Axiom Pros flexibla design och LightHouse 3-operativsystemet är integrering möjlig med flera Axiom-skärmar, CHIRP-radarsystem, Evolution-autopilotsystem och FLIRs värmeteknik för mörkerseende.

Raymarine Axiom Pro kommer att vara tillgänglig på HISWA-båtmässan i Amsterdam mellan 29 augusti och 3 september. För motor- och segelbåtskunder finns också Axiom Pro-S-modellerna som har en multifunktionsdisplay med höga prestanda och sjökortsplotter samt inbyggt enkanaligt CHIRP-ekolod. Priser från 28 490 SEK. Axiom Pro-modellerna med RealVision 3D och 1 kW CHIRP-ekolod lanseras under tredje kvartalet och finns då tillgängliga hos FLIRs Raymarine-återförsäljare med priser från 29 990 kr.

Mer information om Axiom Pro MFD-serien finns på www.raymarine.se/axiompro