21 juli, 2017

Prestige Yachts storsatsar med sex nya modeller

Franska Prestige Yachts gör en riktigt storsatsning. Med ett nytt koncept skapas sex nya modeller i storlekar upp till 68 fot. Båtarna får premiär på de kommande flytande båtmässorna, bland annat i Cannes i september.

Prestige har på några år skapat ett starkt varumärke för lyxiga, stora motorbåtar. I modellserien finns allt från sportbåtar till flybridgemodeller och kupébåtar.

Inför 2018 storsatsar Prestige, som ägs av Jeanneau, med en ny linje Sport Yachts. Dessa ska vara en blandning av det bästa från sportiga båtar och flybridgebåtar.

Den viktigaste modellen är Prestige 460, som ingår i märkets Flybridge line. Med två stycken Volvo Penta IPS500 eller IPS600 motorer är den enkel att manövrera. Ombord finns gott om utrymmen i modern design

Enligt Prestige står den nya modellen för något helt nytt för en båt i 46-fotsklassen. Hon har samma stil som de större båtarna från Prestige Yachts, med stora glasrutor och skrovfönster.

Flybridgen har bland annat en integrerad L-soffa. Övriga utrymmen ombord är väl utnyttjade tack vare modern design och teknik, som oftast tillåter en annan typ av konstruktioner än för några år sedan.

Båten får premiär på Yachting Festival of Cannes i september.

 

Nya Prestige 520 är en vidareutveckling av den tidigare 50-fotaren. Förutom bättre utrymmen under däck har 52-fotaren Prestiges nya XXL Flybridge, vilket är unikt på en båt i den här storleken.

 

Bland övriga nyheter märks en ny Prestige 460 Coupé, 520 Coupé och 630 Sportyacht.

Info: http://www.prestige-yachts.com/