24 juli, 2017

Holländsk aluminiumklassiker med modernt snitt

Holländska Breedendam Yachts har levererat den första modellen av sitt nya flaggskepp: MTB fourzero Wheelhouse. Båten är byggd i aluminium och hade världspremiär på Boot Düsseldorf i januari. Den har tagits fram i samarbete med Guido de Groot Design.

MTB fourzero Wheelhouse är en skönhet helt byggd i aluminium och utrustad med en rad specialfunktioner för sin nya ägare. Dykutrustning och en hydraulisk badstege är ett par av de tillbehör som varvet Breedendam Yachts har byggt in i denna båt med speciell design.

Till det yttre ser båten ut som en klassiker, men här finns goda prestanda tack vare två Volvo Penta IPS600-motorer som ger en topphastighet på 35 knop. För att matcha ägarens intentioner att kryssa både i norra Europa och i Karibien är hon utrustad med både luftkonditionering och centralvärme. Djupgåendet är bara drygt 1 m, vilket gör att hon kan användas för att utforska de nederländska kanalerna utan problem.

Båten har en mängd avancerad teknik och inbyggda system. Bland annat en elektrisk CAN Bus-systemutrustning som ska drivas via fjärrkontroll med en iPad. Soltaket och skjutväggen mellan salongen och cockpiten är också elektriskt drivna.

MTB fourzero Wheelhouse har bekväma sovplatser för fyra personer. Ombord finns även ett pentry, matplats som kan omvandlas till en dubbelsäng, stor salong och en generös dusch. Interiören har en modern stil som matchar den tidlösa exteriören. Många detaljer är utförda i teak i linje med den höga kvalitet som Breedendam Yachts är känt för. De böjda glasfönstren i styrhytten är dubbelglasade.

Breedendam har byggt och konstruerat lyxiga traditionella båtar som MTB 25 och 30 sedan 1976. Varvet är känt för sin lyxiga retrostil och båtarnas goda sjöegenskaper.

Tekniska specifikationer
Längd:         13,37 m
Bredd:          4,00 m
Djup:            1,05m
Material:       Aluminium
Vikt:              12 ton
Motorer:       2×435 hk Volvo Penta IPS 600
Bränsle:       1 600 liter
Vatten:         300 liter
Hålltank:      150 liter
Toppfart:      37 knop
Design:        Guido de Groot Design
Konstruktör: Flamme Yacht Design
CE-klass:     B
Info:              http://www.breedendam.com/