Bavaria bygger nytt flaggskepp på 65 fot

Efter succén med Bavaria C57 satsar Bavaria på ett ännu större flaggskepp. Nya Bavaria C65 blir med 19,5 m totallängd den största segelbåt som det tyska varvet har byggt.

Den nya 65:an blir ett nytt flaggskepp för Bavaria Yacht och modellen följer upp Bavaria C57 som lanserades under våren med premiär på båtmässan i Düsseldorf i vintras. Den här riktigt stora segelbåten är en logisk utveckling av Bavaria C-Line.

Produktionen av nya C65 har redan startat med de första provseglingarna planerade till senhösten. Med all sannolikhet planerar Bavaria, som har haft stora framgångar de senaste åren efter förnyelsen av sitt modellprogram, en världspremiär för den nya modellen på båtmässan i Düsseldorf i januari 2018.

Marknaden för segelbåtar på 55–75 fot har ökat kraftigt de senaste åren. Många av båtarna går till charter på varmare breddgrader.

I nya C65 satsar Bavaria på en hög grad av kundanpassning, på samma sätt som i C57. Detta är möjligt tack vare ny teknik och en mer modulär uppbyggnad. Kunderna kan bland annat välja mellan flera olika grundlayouter för inredningen.

Den nya båten är, enligt varvet, designad för krävande seglare som vill ha det senaste inom konstruktion och teknik. Även under längre segling ska C65 kunan seglas med en liten besättning och blir därmed bra för blue water segling.

Båten har rejäla skrovsidor, fluschat däck och en sportig rigg. Store fönster i skrovsidorna understryker den sportiga stilen samtidigt som de ska ge gott om ljus till boutrymmena.

Båten har en badplattform modell XXL, där akterspegeln även fungerar som garage för en jolle (samma som på C57), liksom för dykning eller solbad.

De tekniska uppgifterna är inte officiella än, men C65 blir 19,45 m och 5,40 m bred. Under däck kan kunderna välja mellan tre eller fyra kabiner plus besättningskabin.

Info: www.bavariasverige.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*