4 augusti, 2017

Tre världspremiärer från Canados i Cannes

Italienska båttillverkaren Canados slår till med inte mindre än tre världspremiärer på båtmässan i Cannes i september: 428 Gladiator, 808 Maximus och 888 Evo. Cannes Yachting Festival hålls 12–17 september.

Gladiator 428 är den minsta båten på 30 år från Canados, som har sitt varv utanför Rom. Enligt varvets pressrelease är hon så vacker att hon blir medelpunkten för årets mässa i Cannes…

Skrovet på denna ”minsting” har designats av Marco Casali för att ge maximal säkerhet och stabilitet även i tuff sjö. Som ett resultat av detta är Gladiator 428 den enda båten i sin klass som är godkänd för RINA A Class.

Den massiva bogen gör båten torr i all sjö och tack vare ett V-skrov på 21º går hon fint i alla farter, även i höga vågor. Hela båten är byggd med vakuuminjicering med balsa som distansmaterial och förstärkt med Airex. Som standard levereras båten med kartplotter, auto-pilot, ekolod, bogpropeller och joystick.

Gladiator är även utrustad med helt nya Volvo Penta battery management system. Båten finns med olika motoralternativ:

Twin Volvo Penta stern drives D6 – 400 hp

Twin Cummins QSB6.7 – 550 hp with top systems surface drives

Triple of Quad outboard engines

Beroende på motorisering är toppfarten 38–55+ knop.

Canados 808 Maximus är en stor yacht designad av Marco Casali. Hon finns i två versioner med fyra respektive fem kabiner. Yachten är utrustad med dubbla V12 MAN à 1 900 hk, vilket ger Maximus en toppfart på över 30 knop.

Yachten är på 24,85 m, men har innerutrymmen som i en betydligt större yacht, enligt tillverkaren.

Canados 888 EVO är ytterligare en premiär. Föregångaren (Canados 86) har sålts i 46 exemplar, så EVO-modellen är en naturlig utveckling och efterträdare.

888 EVO har designats för att bli den mest eleganta yachten i sin klass. Eftersom det är en smaksak blir det upp till kunderna att bedöma den saken…

Båten är elegant inredd med möbler och design från italienska Talenti.

Bland standardutrustningen märks hardtop, elektriska solskydd, metalliclack och Seakeeper gyro stabilisering.

Dubbla Caterpillar C32 på vardera 1 925 hk ger Canados 888 Evo en toppfart på över 30 knop.

Info: https://www.canados.com/