8 augusti, 2017

Princess visar ny 62-fotare i Cannes

Helt ny Princess 62 blir dragplåstret i företagets stora monter på båtmässan i Cannes i september. Denna nya flybridgemodell har alla fördelarna med Princess senaste injiceringsteknik och lyx som normalt återfinns i betydligt större yachter.

 

På Cannes Yachting Festival 12–17 september visar Princess traditionellt upp sitt sortiment av båtar i modellserierna V Class, S Class, Flybridge, Motor Yacht och M Class.

Siluetten är omisskännlig hos den nya Princess 62, som har svepande linjer från däcket och de stora salongsfönstren till kapellet och flybridgen. Fönstren är dock i helt ny design för att ytterligare understryka båtens dynamiska tilltal. Skrovet är optimerat för att gå snabbt och tryggt i alla väder. Motoriseringen är två Volvo Penta D13-900 (2×900 hk) eller dubbla CAT för farter upp till 32 knop.

Båtens flybridge inbjuder till avkoppling med en stor matplats, en solbädd och en unik rund främre sittyta som kan förvandlas till ytterligare en solbädd. På fördäck finns mer utrymme för solbadare medan aktern domineras av den hydrauliskt höj- och sänkbara badbryggan.

På huvuddäck finns pentry och salong, som kan öppnas akteröver ut mot akterdäck. Förarplatsen är placerad på styrbordssidan med flera extra sittplatser förutom förarens.

Under däck finns plats för sex gäster i tre stora kabiner med möjlighet att ha ytterligare en hytt för eventuell besättning.

62:an är ritad av Princess Design Studio.

I samband med premiären visar Princess även upp nya samarbeten. Princess Design Studio har påbörjat ett samarbete med Mulliner, Bentleys egen designstab som bland annat står bakom Bentley Continental GT V8 Convertible Galene Edition by Mulliner.

Det Plymouth-baserade företaget ska även lansera ”Princess Lifeline” tillsammans med MedAire, – en 24/7 internationell SOS-service.  Alla Princess Yacht säljs med ett tvåårigt Princess Lifeline-skydd som standard.

 

 

Tekniska fakta

Längd:                                   19,34 m

Bredd:                                    5,03 m

Djup:                                      1,49 m

Vikt:                                        29 300 kg

Bränsle:                                3 400 liter

Vatten:                                   793 liter

Motoralternativ:                    2xVolvo D13-900 (2×900 hk) Toppfart: 30–31 knop

2xCaterpillar 12.9 1000 (2×1000 hk) Toppfart: 31–32,5 knop

Info:                                       www.princessyachts.com