13 augusti, 2017

Ryska Team Nika vann RC44-VM – Artemis sexa

Ryska Team Nika stod i särklass när VM i RC44 avslutade i Marstrand på söndagen. Svenska Artemis avslutade dagen med en seger i sista seglingen – men ojämn segling i de andra racen gjorde att svenskarna slutade på sjätte plats i VM.

Artemis Racing med skepparen Torbjörn Törnqvist har blandat bra segling med mindre bra insatser på Marstrandsfjorden. Under de fyra dagar som VM pågått har man seglat tre race varje dag. Och varje dag har Artemis tagen en seger. Men i övriga seglingar har de inte varit på pallen.

– Det har gått både bra och dåligt. Men det visar bara hur jämnt det är i den här klassen. Minsta misstag och du är sist, säger Torbjörn.

Marstrandsfjorden visade upp sin allra bästa sida och bjöd på soligt väder med stadiga nordvästliga vindar på 7–10 m/sek. Allra bäst har ryska skepparen Vladimir Prosikhin och hans Team Nika seglat. Nika vann VM 2015 och kan nu titulera sig världsmästare igen

Den svenska ”ungdomsbåten” Artemis Racing Youth blev nionde och sista båt i VM:s sista race. Och de slutade därmed också nia och sist i VM.

 

RC44-VM slutställning efter tolv seglingar
1. Team Nika, RUS – 44 poäng
2. Team CEEREF, SLO – 52 poäng
3. Bronenosec Sailing Team, RUS – 56 poäng

 1. Katusha, RUS – 56 poäng
  5. Team Aqua, GBR – 60 poäng
  6. Artemis Racing, SWE – 61 poäng
  7. Peninsula Petroleum Sailing Team, GBR – 62 poäng
  8. Charisma, MON – 68 poäng
  9. Artemis Racing Youth, SWE – 83 poäng

Fotograf: Pedro Martinez.

För mer information besök www.rc44.com