17 augusti, 2017

Ny generation radar från Furuno

Furunos prisbelönta radomantenn DRS4D-NXT har fått ett storasyskon. DRS6A-NXT är nästa steg i Furunos serie av NXT (nästa generation) radarsensorer. Den har öppen vinge men samma unika och banbrytande doppler signalprocessering som DRS4D-NXT.

Med den öppna vingen kan denna antenn leverera en lobvinkel ner till 0.7 grader (1,4 utan RezBoost), det överträffar prestandan på många av de professionella radar som idag finns till handelsfartyg. Med Furunos NXT-serie ger företaget Navnet och Maxsea användaren det mest intuitiva sättet att radarnavigera någonsin. Med hjälpmedel såsom Target Analyser, Automatic/Quick Target Aquire via Doppler och möjligheten att tracka upp till 100 mål samtidigt. Detta tack vare Furunos unika solid-state teknologi med pulskompression. Denna funktion hjälper användaren att identifiera mål som rör sig, eller som på annat vis är viktiga/intressanta i navigationen med hjälp av Furunos unika dopplerteknologi, där ekon som rör sig automatiskt får en färgkod beroende på vilken klass de tillhör; rörliga/farliga mål, fasta/ofarliga mål eller regn.

Tack vare en kraftfull processor kan även alla identifierade mål plottas och trackas per automatik, inom 3 NM. Processorn kan tracka upp 100 ARPA mål samtidigt, 40 automatiskt via doppler. RezBoost Furunos RezBoost processeringsteknologi var ursprungligen utvecklad för Furunos ekolod, men genom att applicera den i sin radar kan de uppnå samma nivå av detaljrikedom i radarbilden som en större antenn med mindre lobvinkel hade producerat. RezBoost ger en radarbild som är upp till två gånger så skarp som den en konventionell radar hade levererat med samma längd på antennvingen.

Installationen mellan antenn och antingen en Navnet TZT plotter eller en Maxsea PC sker via nätverk. Detta är möjligt då antennen har en egen processor och kan skicka ut en redan processad signal till plotter/pc, förlustfritt och effektivt. En strömkabel och en nätverkskabel är allt som behövs mellan antenn och plotter/pc. Det finns tre val av antenn-vinge: 3.5’, 4’ och 6’.

Pris från 66 000 kr (3.5’ vinge).

www.furuno.se