Max Salminen i fortsatt VM-ledning

Balatonsjön i Ungern bjöd på en vindfattig torsdag. Men efter en lång väntan på vind kunde de 115 Finnjollarna genomföra ett av två planerade race i VM och Max Salminen drygar ut sin ledning något efter att ha blivit femma.

– Idag fick vi vänta länge innan vinden kom. Den sena starten gjorde att det bara blev ett race idag i ganska byiga, skiftande, vindar på 6–7 m/s, berättar Max och fortsätter:

– Jag fick en ok start. Men det tog lite tid innan jag hittade rytmen och förstod mig på vindarna. Jag rundade första märket som tia och lyckades segla om alla de andra toppbåtarna, förutom fransmannen Lobert som tog in en poäng på mig.

När det är så stora fält som 115 båtar på startlinjen så gäller det att komma iväg bra i starterna.

– Men viktigast är att alltid vara med uppe i toppen och att inte få nått riktigt bottennapp och samla på sig 115 poäng i ett enda race. Men jag tycker att jag håller ihop min strategi väl och fokuserar på det som jag skall göra för stunden, säger Max

Totalt återstår tre race i VM med alla 115 båtar. De tio bästa gör sedan upp i ett medaljrace på söndag.

För mer information besök: www.2017finngoldcup.org eller kontakta Mats Olsson mats@ssf.se / 070 – 633 6130

Fotograf: Robert Deaves

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*