22 september, 2017

Medelhavscruiser från Delta Powerboats

Svenska Delta Powerboats stod för en av de riktiga sensationerna på Cannes flytande båtmässa, som avslutades i helgen. Delta 60 Open lanserades – utan förvarning – och drog allas blickar till sig.

Denna enorma daycruiser är ett riktigt djärvt grepp från en båtbyggare som är van att leverera snygga och moderna båtar. Den nya modellen är byggd på Delta 54:s skrov, som har förlängts med en större badplattform till en totallängd på 18,4 m.

Stilen är riktigt kaxig när man lägger till med aktern in mot bryggan och alla förbipasserande ser det enorma akterdäcket. Hela båten är byggd i kolfiber, så även den lilla och fräcka toppen som ger skydd åt förare och passagerare på de breddgrader där en sådan här båt trivs bäst: i Medelhavet eller Florida.

– Vi har skandinaviska och utländska kunder som är intresserade av en sådan här båt, men de vill ha den i varmare vatten, säger Kalle Wessel, försäljningschef för Stockholmsbaserade Delta Powerboats som bygger sina båtar i Estland.

Delta 60 Open är utrustad med två stycken Volvo Penta IPS-800 och joystick-styrning.

Båten har ett mycket väl tilltaget soldäck med soffor och solbäddar för hela tjocka släkten och några goda vänner därtill. Här finns också all utrustning för att laga mat, inklusive kyl, spis och grill.

Under däck finns en stor owners cabin föröver och två gästkabiner med enkel- eller dubbelbäddar, beroende på kundens val. Ombord finns även två badrum.

Allt fler större båtar utrustas med stabiliseringssystem, som är praktiskt inte minst när båten ligger still. I Delta 60 Open sitter Seakeeper gyro.

 

Tekniska fakta

Skrovlängd:                16,50 meter

Längd ö a:                   18,40 meter

Bredd:                          4,6 meter

Vikt:                              13 500 kg

Bränsle:                       2 800 liter

Räckvidd:                    500 Nm

Marschfart:                  25–32 knop

Bränsleförbrukning:  5 lit/Nm

Motorer:                       2 x Volvo Penta IPS 600 / 32 knop

2 x Volvo Penta IPS 800 / 38 knop

Design:                        Lars Modin

Material:                       Kolfiber

Info:                              http://www.deltapowerboats.se/60-open/