26 september, 2017

Volvo ändrar rutten för framtida Volvo Ocean Races

Rutten för Volvo Ocean Race kan komma att ändras i framtiden. Efter diskussioner med flera viktiga intressenter har raceledningen beslutat sig för flera viktiga ändringar och nuvarande vd kommer att avgå snarast.

November 19,2014. The fleet at the start of Leg 2 from Cape Town to Abu Dhabi.

Ett av de tydliga resultaten är att den föreslagna seglingen 2019–20 i nya båtar inte blir av, enligt vad som tidigare har annonserats. En reviderad plan för kommande Volvo Ocean Races kommer i stället att presenteras så snart som möjligt.

Designarbetet på den nya, spännande Super 60 konceptet, som ligger i framkant för båtar med ett skrov och foils (bärplan), kommer dock att fortsätta.

Det kommande 2017–18 Volvo Ocean Race är helt oberört av de nya planerna och kommer att genomföras enligt planerna.

Som ett resultat av de nya planerna har racets vd, Mark Turner, beslutat sig för att kliva av. Han fortsätter dock tills en ersättare tar över.

– Tyvärr inser vi faktum att Mark har beslutat sig för att kliva av som vd, men vi är tacksamma för hans insatser och arbete under de senaste 16 månaderna, säger Henry Stenson, ordförande för Volvo Ocean Race supervisory board.

Nästa upplaga av Volvo Ocean Race är redo för start i oktober 2017. Starten sker från Alicante i Spanien 22 oktober med målgång i Haag i Nederländerna i juni 2018. Under racet ska seglarna besöka tolv stop overs (Alicante, Lissabon, Kapstaden, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport, Cardiff, Göteborg och Haag) under sin 45 000 Nm långa segling.

De team som deltar den här gången är: Team AkzoNobel, Dongfeng Race Team, MAPFRE, Vestas 11th Hour Racing, Sun Hung Kai/Scallywag, Turn The Tide on Plastic och Team Brunel.