31 oktober, 2017

Utfällbar T-Top för soliga marknader

Italienska Evo Yachts fortsätter att presentera nya utfällbara båtar. på båtmässan i Ft Lauderdale i Florida visar de en 13 m lång yacht med T-Top i kolfiber och en rad möjligheter att specialanpassa båten.

Fort Lauderdale International Boat Show, som i år hålls för 59:e gången 1–5 november, är rena tummelplatsen för innovativa och annorlunda lösningar för båtlivet. Evo 43 HT presenteras i en helt ny version med en rad specialanpassningar. Företaget har hittills blivit mest känt för sina utfällbara – och väldigt dyra – båtar, men nu är det dags att ta ytterligare ett steg i utvecklingen.

43-fotaren har, som synes, enorma utrymmen när den fälls ut. Båten kan förvandlas från 4,25 m till 6,35 bredd med några handgrepp och hydraulik. Lösningen är väldigt trevlig för den som vill ha stora ytor, men samtidigt ökas båtens vikt rejält. Totalt väger den drygt 13 m långa båten 12,5 ton.

Den nya versionen heter Evo 43 HT Pearl White och är designad av Studio Tecnico Rivellini med interiörer och exteriörer av Valerio Rivellini. Båten byggs av Blu Emme Yachts. Bland de tekniska innovationerna märks ”XTension”, ett slags sidoväggar som gör det möjligt att fälla ut och in olika delar av båten och därmed skapa större däcksutrymmen när båten ligger stilla. Båten kan även hanteras helt med hjälp av en smartphone eller surfplatta.

Det V-formade skrovet har 18 graders vinkel. Motoriseringen består av 2xVolvo Penta IPS 600 à 435 hk, som ger en topphastighet på 38 knop och en marschfart på cirka 30 knop.

Färgsättningen i den här båten har bestämts av de lokala återförsäljarna. Ljusblå vindruta känns verkligen märkligt för oss i Skandinavien, men är ett faktum här. Bland tillbehören märks en dubbelgrill, ismaskin och mikrovågsugn i dinetten och samt luftkonditionering.

 

Tekniska fakta

Längd:                         13,12 m

Bredd ”infälld”:           4,25 m

Bredd ”utfälld”:           6,31 m

Djup:                            1,10 m

Vikt:                              12 500 kg

Bränsle:                       1 000 liter

Vatten:                         400 liter

Personer:                    12

Motorer:                       Volvo Penta IPS 600 (2×435 hk)

Toppfart:                      38 knop

M;arschfart:                 28 knop

Räckvidd:                    300 Nm

Kabiner:                       1

Info:                              www.evoyachts.com