1 november, 2017

Plotter med ekolod med uppdaterade och utökade funktioner

Garmin serien ECHOMAPTM Plus är den senaste generationens plotter-/ekolodskombination med ledande funktioner för fiskare och båtägare, både på hav och insjöar. ECHOMAP Plus bygger på den framgångsrika serien ECHOMAP CHIRP och erbjuder kraftfulla ekolodsfunktioner, avancerade karttillval och dessutom inbyggd Wi-Fi, så att du kan använda appen Garmin ActiveCaptainTM, vilket ger den ultimata båtupplevelsen.

Pressmeddelande:

ECHOMAP Plus finns i en rad olika skärmstorlekar för att passa alla båtar och plånböcker. De ljusstarka skärmarna i 4, 6, 7 eller 9 tum ger god läsbarhet i solljus. 6-tumsmodellen är ny i ECHOMAP-serien, har bättre upplösning och är lättare att läsa än de föregående 5-tumsmodellerna. Serien ECHOMAP Plus erbjuder även en pekskärm som även har knappar på 7- och 9-tumsmodellerna, vilket ger användarna snabb tillgång till de mest använda funktionerna.

Att vara uppkopplad både till sjöss och på land är nu ännu enklare med serien ECHOMAP Plus. Tack vare inbyggt Wi-Fi* kan fiskare utnyttja den konstandsfria allt-i-ett-mobilappen ActiveCaptain som ger en enkel och samtidigt kraftfull anslutning mellan en kompatibel mobil enhet och din ECHOMAP Plus-enhet. Använd appen ActiveCaptain för åtkomst till OneChartTM-butiken, där du kan uppdatera eller köpa kartor och sjökort. ActiveCaptains community ger dig tillgång till information om marinor och andra intressanta platser i området. Du får även tillgång till data från QuickdrawTM community och mycket mer. ActiveCaptain ger dig också tillgång till smarta aviseringar¹ direkt till plotter-/ekolodskombinationen, trådlösa uppdateringar av programvaran, planering i land med mera.

Dessa nya funktioner för uppkoppling gör det möjligt för fiskarna att köpa den senaste kartan och studera den före nästa fisketur innan de ens satt sin fot på båten. Så fort ECHOMAP Plus slås på blir kartor och sjökort omedelbart tillgängliga och användarna kan känna sig trygga med att programvaran uppdaterats med de senaste förbättringarna från Garmin innan de ger sig ut på sjön.

ECHOMAP Plus erbjuder det inbyggda, traditionella ekolodet CHIRP, samt CHIRP ClearVüTM och SideVü ekolod med skanningsteknik för kristallklar bild av fiskar och strukturer. Istället för att bara skicka ut en frekvens, skickar CHIRP ut ett kontinuerligt svep av frekvenser och tolkar dem individuellt när de tas emot, vilket skapar en tydligare avbildning av fiskar och bättre målseparation. För fiskare som vill se föremål och strukturer under båten ger ClearVü en nästan fotografisk bild med utmärkt upplösning och målseparation i både söt- och saltvatten. Modellerna ECHOMAP Plus ”sv” har även SideVü-skanning för kunder som vill se vad som finns på båda sidor av båten.

Alla 7- och 9-tumsenheter i serien ECHOMAP Plus stöder alla Garmin PanoptixTM -givare så att fiskare kan se ekolodsbilder i realtid med videoliknande hastighet. Panoptix visar bilder av en fisk som simmar mot eller bort från båten – till och med när båten inte rör sig – i realtid och upp till 30 meter bort. En gratis uppdatering av programvaran är planerad för första kvartalet 2018 och kommer att göra det möjligt för 7- och 9-tumsmodellerna i ECHOMAP Plus-serien att dela användar- och ekolodsdata mellan enheter.

Serien ECHOMAP Plus levereras med en global baskarta som allmän referens samt stöd för tillvalen BlueChart® g2 Vision® HD charts med Auto Guidance, satellitbilder, 3D-perspektiv med mera.

Nya serien ECHOMAP Plus beräknas finnas tillgänglig i december 2017 till ett rekommenderat cirkapris på 3 699–14 999 kr.

*4-tumsmodellen inkluderar inte Wi-Fi.

1 Tillsammans med en kompatibel mobil enhet.

2 Baserat på inrapporterad försäljning 2016.

www.garmin.se