3 november, 2017

Två stora Sunseeker-premiärer i Düsseldorf

Sunseeker har två stora premiärer på gång till Düsseldorfs båtmässa, 20–28 januari. Helt nya Predator 50 och Predator 74 visas då för första gången. Den största modellen har en toppfart på hela 40 knop.

Englands största båtbyggare, Sunseeker, har i många år satsat hårt på båtmässan i Düsseldorf. Tillsammans med konkurrenten Princess Yachts fyller de upp stora delar av den prestigeladdade Hall 6, där italienska varv dominerade fram till och med finanskrisen 2008.

Sunseeker Predator 50 och Predator 74 representerar nästa generations båtar från det stora engelska varvet, som sysselsätter cirka 2 500 personer i Poole plus en stor mängd underleverantörer. De nya båtarna kännetecknas av eleganta linjer, öppna planlösningar och synnerligen eleganta interiörer. Samtliga är kännetecken för varvet och återspeglar den växande efterfrågan på Predator-serien.

Nya Predator 50 är den nya ”instegsmodellen” i klassen, det vill säga den billigaste och minsta modellen i Predator-serien. Båten har bland annat ett fullt öppningsbart hardtoptak och en stor skjutdörr mellan salong och akterdäck. Glas används rikligt i designen, även som en del av själva konstruktionen. Den verkliga lyxen ombord finns i salongen, som med panoramautsikt och en förstklassig multimediautrustning gör båtupplevelsen till något extra.

Interiören har en kombination av fina material och stora fönster. Kabinerna ombord har egna badrum samt den komfort och elegans som rika båtägare alltid verkar kräva. Den främre VIP-hytten har en ljus och lyxig känsla. Upp till fyra gäster får plats i gästkabinerna, men man kan bädda upp även i nedre salongen och får därmed plats för ett par gäster till.

På däck finns det gott om solplatser både föröver och på akterdäck. Modellen har Sunseekers version av ”Beach Club”, det vill säga stor badbrygga med inbyggd grill och nedfällbar badbrygga. I garaget ryms en Williams 325 Jet Tender, som sjösätts via den hydrauliska badplattformen.

Motorerna är de nya Volvo Penta D8–600 kopplade till axeldrift.

Sunseeker största Predator-modell – Predator 74 – gör comeback med en 40-knopsmodell. Trots sin storlek handlar det om en både sportig och slank båt. även den här båten är designad med glas och därmed stora ljusinsläpp som en viktig del.

Beroende på ägarens önskemål kan den användas som en öppen yacht i varmare områden eller en stängd yacht i kallare klimat. Den stora salongen har en stor U-formad sittgrupp, gott om förvaring och ett stort skjutbart glastak.

Under däck från salongen finns tre rymliga hytter med badrum, med VIP-kabinen i fören. På nedre däck finns möjlighet till fullständig flexibilitet i valet av kabiner, med möjlighet till maximalt åtta gäster i fyrahyttsarrangemang.

Även den här modellen har en mycket stor, hydrauliskt justerbar badplattform och ett garage för en Williams 390 Jet Tender eller en vattenskoter.

Båtens ”Beach Club” är dessutom utrustad med en stor markis, något som först introducerades på Sunseeker Manhattan 52 år 2016. Här finns grill, möjligheter till olika former av vattensport och avkoppling i solen.

74-fotaren drivs av två MAN V12 à 1 550 hk dieselmotorer, som ger en toppfart på upp till 35 knop. För den som vill åka i 40 knop är motorvalet två MAN V12 à 1 900 hk.

Förutom de båda premiärmodellerna ovan visar Sunseeker följande fem modeller i Düsseldorf:

Manhattan 52

Manhattan 66

Predator 57 MkII

76 Yacht

95 Yacht

www.sunseeker.com