6 november, 2017

Princess utökar med tre nya V-modeller

Efter flera års stora framgångar med V58 och V40 utökar Princess Yachts sin V-serie med tre nya dynamiska modeller: helt nya V65, V60 och V50. Både V50 och V65 får premiär Boot Düsseldorf i januari 2018 medan nya V60 visas senare till våren.

Princess V Class är en stor succé för det engelska varvet. Dessa sportiga båtar med sina djupa V-formade skrov passar bra på många marknader och för många storlekar av båtar.

Samtliga modeller från 40 till 65 fot känns lätt igen på sina karakteristiska linjer och val av material till inredning med mera. Båtarna är dessutom byggda med lätta och starka skrov för att ge relativt sett lägre miljöpåverkan genom lägre bränsleförbrukning och lägre utsläpp vid produktionen.

Den minsta båten av de tre nya modellerna är V50. Vi har inte sett så många skisser eller bilder hittills, men Princess själva anger att det är en mycket flexibel båt med möjlighet till en sluten eller öppen lösning. Som standard har båten en L-formad soffa i salongen, gott om solplatser på däck samt rymliga och luftiga salongsutrymmen.

Båten är designad för prestanda upp till 32 knop med dubbla Volvo Penta IPS 600-motorer.

En av de genomgående detaljerna för de nya modellerna gäller färgsättningen och designen för både salong och förarplats, som får speciella säten med V Class-färgpalett och Nero Black läder.

De större modellerna följer samma mönster och idéer. Storleksmässigt växer kapacitet till toppmodellen V65 som rymmer åtta gäster i fyra kabiner och V60 som har plats för sex gäster i tre kabiner. Topphastigheten anges till 38 knop.