24 november, 2017

36 fots Crossover från Cranchi

Crossover är det nya modeordet för motorbåtstillverkarna. Först ut var italienska San Lorentzo med sin ny 88-fotare. Nu kommer Cranchi med en modell kallad XT.

XT Cranchi 36 är en ny crossover yacht från varvet vid Comosjön. Den nya båten, som får världspremiär på båtmässan i Düsseldorf i januari 2018, kombinerar utrymme och funktionalitet som i en modern trawler med körglädjen i en sportigare båt, enligt varvets pressmeddelande.

Den 11,70 m långa Cranchi XT 36 har både gott om solutrymme i fören och en rejäl badplattform i aktern, lättillgänglig via den bakre delen av salongen. Den L-formade soffan i salongen med ett stort matbord är placerad i anslutning till pentryt. Akterdäck nås via en stor skjutbar glasdörr, allt i samma nivå. Hela inredningen är ljus och luftig tack vare glas och fönster på flera platser i konstruktionen.

Under däck har båten två alternativa layouter. En med två hytter för fyra personer och en för tre hytter för sex personer. Båda versionerna har ägarhytt med en stor dubbelsäng, gott om förvaringsutrymme och en dubbelhytt med två enkelsängar.

Tanken med en båtmodell som Cranchi XT 36 är att man ska kunna ge sig ut på både kortare turer på havet och dra på långtur.

 

Tekniska fakta

Längd:         11,70 m

Bredd:          3,53 m

Djup:            1,0 m

Vikt:              8 500 kg

Motorer:       2×300 hk max

Info:              www.cranchi.com