24 november, 2017

Kapstaden tar emot Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race Village i Kapstaden står redo att ta emot teamen i Volvo Ocean Race efter Leg 2. Båtarna med MAPFRE i täten beräknas komma i mål de närmaste timmarna.

Vid lunch (svensk tid) på fredagen låg MAPFRE 42,4 Nm före Dongfeng Race Team, som har varit hack i häl de senaste dagarna. MAPFRE har dock lyckats hålla undan och ser ut att gå mot en etappseger.

På tredje plats låg Vestas närmast följda av Team Brunel, 125,8 Nm bakom ledaren. Därefter var det ett stort gap till de tre sista båtarna.

Det enklaste sättet att följa teamen är via tävlingens egen tracker: http://www.volvooceanrace.com/en/dashboard.html

Kapstaden är som alltid en populär plats för seglarna att komma iland. En lång rad kändisar, inhemska dansgrupper och massor av publik har samlats för att ta emot båtarna. Allt förberett för folkfest, med andra ord.

Det är elfte gången under 13 seglingar som racet har besökt den sydafrikanska staden, känd som ”Gateway to the Southern Ocean’”. Än en gång är det stadens klassiska område V&A Waterfront som blir centrum för händelserna.

Kapstaden var hamnstad redan i första gången av racet, som då hette Whitbread Round the World Race.

Efter starten från Portugal har tävlingens Volvo Ocean 65 seglat nästan 7 000 Nm. De beräknas komma till Kapstaden cirka kl. 17.00 lokal tid.

Följ båtarna här: http://www.volvooceanrace.com/en/dashboard.html

Följ Volvo Ocean Race här: www.volvooceanrace.com