12 december, 2017

Vinterpaddla till förmån för Musikhjälpen

Måndag 11 december gick startskottet för Paddla för Musikhjälpen med Explore. Det är ett samarbete mellan olika företag inom outdoorvärlden, till förmån för Musikhjälpen. I år är temat för insamlingen ”Barn är inte till salu”.

– Vi gör dagsturer på fyra till fem timmar och hoppas att så många som möjligt från allmänheten hänger på, ­säger Pelle Stafshede från Melker Kayaks som organiserar Paddla för Musikhjälpen med Explore.

– Det är självklart för oss att ställa upp och stötta ett projekt som Paddla för Musikhjälpen. Vi vill såklart bidra till att belysa och motverka den situation som många av världens barn befinner sig i. Att vi dessutom kan stötta det genom en friluftsaktivitet är bonus. Vi vill att alla barn ska ha möjlighet till en bra natur och ett sunt friluftsliv, säger Kristian Sewén projektchef för Explore.

Efter varje paddling ger sig Pelle och de medverkande in till den, för dagen, aktuella staden. Där erbjuder de friluftsmat för 100 kr portionen, som oavkortat går till Musikhjälpens insamling. Den som vill kan också betala 300 kr och deltar då i en utlottning av ett upplevelsepaket till ett värde av 10 000 kr. I varje stad som Paddla för Musikhjälpen besöker kommer teamet att tälta utanför olika Scandic-hotell.

– Förutom att vi gör det här för en god sak vill vi väcka intresse för paddling och visa att det inte behöver vara så krångligt att uppleva friluftsliv även på vintern, säger Pelle Stafshede.

Varför är det viktigt att samla in pengar till Musikhjälpen?

– Det är tredje året vi gör detta och varje år har insamlingen varit för ett väldigt relevant syfte. Vi som representerar Sveriges friluftsliv, vill gärna vara med och bidra till detta. Årets tema är verkligen något jag som fyrabarnsfar kan relatera till och känner är viktigt.

Årets paddling går från Stockholm till Umeå enligt följande schema. I varje stad bjuder vi in allmänheten till att delta på dessa dagsturer som pågår mellan klockan 10.00 och 15.00 varje dag.

https://www.facebook.com/events/365125653913758

 

Här är städerna som Paddla för Musikhjälpen med Explore sedan besöker:
12/12 – Uppsala
13/12 – Bollnäs
14/12 – Sundsvall
15/12 – FriluftsByn/Docksta
16/12 – Örnsköldsvik
17/12 – Umeå

 

Medverkande och bidragande partners 2017
Explore (fd Vildmarksmässan), Melker Kayaks, Elles Utemat, Scandic, Downtown Camper, Tentipi, Klean Kanteen, Primus, Leksands, 24 Hour Meals, Röjk Superwear, FriluftsByn, Good Guys Brew, Wilderness Stories, Kajaksidan, Gold & Green, Citroen, The Greentrails, Friluftsfrämjandet, Gott & Enkelt.

 

Facebook om initiativet
https://www.facebook.com/paddlaformusikhjalpen

Musikhjälpens presentation av initiativet
http://hjältar.musikhjälpen.se/engagemang/paddla-for-musikhjalpen-2017

Digital insamlingsbössa
http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/paddla-for-musikhjalpen-med-explore

 

Bilden: Pelle Stafshede organiserar Paddla för Musikhjälpen med Explore. Foto: Roger Borgelid.