Ockelbo bygger tuff kabinbåt

Ockelbo har blivit välkänt för sina tuffa och öppna båtar. Lagom till vårens båtmässa Allt för sjön kommer en 6,5 m lång kabinbåt i samma stil.

B21 CAB blir den första kabinbåten från Ockelbo, som byggs vid samma varv i Riga som även bygger Anytec aluminiumbåtar. Båten blir robust och utan krusiduller, just som en Ockelbo av det nya snittet ska vara. Eller som företaget uttrycker det på sin hemsida:

”Nya Ockelbo B21 CAB levererar lika delar känsla och förnuft. En stadig båt, lika pålitlig som trivsam – väl anpassad för ett händelserikt liv i skandinaviska vatten. Den tar dig från A till Ö utan att krångla till det i onödan. Lika älskad av familjen som uppskattad av vännerna, lika respekterad av erfarna båtmänniskor som beundrad av de nyligen båtfrälsta.”

Designen känns igen från de båda andra Ockelbomodellerna, B16 och B18. Skrovet har ungefär samma egenskaper som sina systermodeller med god stabilitet och lättkördhet. Det som skiljer är den väl tilltagna kabinen, som ger båten en modernare ”look” än sina öppna systermodeller.

Ockelbo B21 CAB har bland annat dubbla takluckor och panoramafönster med 360 grader sikt. Kabinen har plats för sex personer, varav förare och navigatör sitter i fjäderdämpade stolar.

Båten har öppen akterspegel för max 150 hk.

Premiärvisningen av nya Ockelbo B21 CAB sker på Allt för sjön 3–11 mars 2018 i Stockholm.

 

Tekniska fakta

Längd:         6,46 m

Bredd:          2,32 m

Motor:           150 hk

Personer:    6

Vikt:              994 kg utan motor

Info:              www.ockelboboats.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*