22 december, 2017

Bavaria laddar med två nyheter: C50 och C45

Efter förra årets succé med flaggskeppet Bavaria C57 är det snart dags för världspremiär för den ännu större C65. Därefter kommer ytterligare två nyheter i nya ”C-line”, C50 och C45.

Med Bavaria C57 visade det stora tyska varvet upp sin förmåga att förnya sig både vad gäller kvalitet och design. En viktig del av detta är det modultänk som ligger bakom när stora delar av inredningen monteras komplett utanför båten och därefter lyfts in i skrovet. All rör- och kabeldragning med mera hanteras utanför skrovet.

Målet med C50 är att sätta nya standards för 50-fotsklassen, en storlek som snabbt ökar inte minst på chartermarknaden. Även den här båten har eleganta linjer, vilket förstärks med de stora skrovfönstren. För designen svarar Bavarias egna konstruktörer i samarbete med Maurizio Cossutti och Alessandro Ganz hos Cossutti Yacht Design, som oftast förknippas med superyachts.

Över däck finns flera nyheter som har hämtats från superyachts. Flushade luckor är en del av design- och ventilationssystemet. Även detta bidrar till de eleganta och låga linjerna.

Den 15,5 m långa Bavaria C50 kommer att erbjudas i tre versioner: Holiday, Style och Ambition. Även i grundversionen är båten välutrustad och redo att seglas. Med sina stora innerutrymmen är hon förberedd för att användas både som familje- och charterbåt. Den som vill ha en riktigt elegant båt kan välja C50 Style med speciellt utvalt trä och textilier samt en högre nivå av kundanpassning.

C50 Ambition är mer inriktad på snabb segling. Båten har svart peke med integrerat ankarspel. Båtens gennaker är designad för extra båtfart medan den svarta masten och bommen i kolfiberdesign understryker den sportiga designen.

Bavaria C50 finns med en rad olika inredningslösningar, från klassisk trekabinslösning till fem kabiner plus en besättningskabin i fören.

Att båten är designad för stora sällskap råder det inga tvivel om. Matplatsen är väl tilltagen och det finns plats för upp till 250 liters frys, vinkylare för 20 flaskor med mera.

 

Tekniska fakta

Längd ö a:                 15,35 m

Längd skrov:             14,99 m

Bredd:                       5,05 m

Vikt:                           15 490 kg

Djup, standard:          2,30 m

Segel:                        135/147 m2

Info:                        www.bavariayachts.com/C50

Info:                                  www.bavariasverige.se