22 december, 2017

Ny Diva optimal för utbildning

Diva 24 SC är en ny båt i Fabola Yachts 7-serie. Båten har samma ”plattform” som familjeseglaren Campus 7.4 och dagseglaren Diva 24 DC och passar bra för till exempel seglarskolor och båtklubbar.

Grunden för den nya båten har bevisat sina fina seglingsegenskaper både inom kappsegling och som familjeseglare. Nu presenterar Fabola en sportigare version optimerad för utbildning, fart och aktiv segling. Genom sin lätthanterlighet på vanlig trailer är Diva 24 SC optimal för seglarskolor, klubbar och event. Med bekväm sittbrunn och kojplatser för fyra blir hon också en minicruiser med den grunda viken för sig själv och enkelt trailerbar till nya upplevelser.

Tomas Sandström driver seglarskolan Sailstar (www.sailstar.se) som utbildar över 300 personer årligen i Stockholm och i Kroatien. I huvudsak vänder sig utbildningen till vuxna elever.

– Med nya Diva 24 SC får vi en perfekt båt för vår verksamhet, säger Tomas.

– Vi letade efter en trailerbar båt i storlek mellan våra jollar och de större kölbåtarna vi seglar. Med Diva 24 SC får vi en stor sittbrunn som rymmer en lärare och fyra elever där alla är aktiva i seglingen. Hon beter sig som en sportig kölbåt men är en trygg seglare. Vi utrustar våra Diva 24 SC med en ordentlig toalett, ett måste för långa kursdagar ute på fjärdarna. Vi har tänkt oss att eleverna ska kunna ge sig ut på seglingstur efter avslutad kurs och då är givetvis grundgåendet i kombination med bra övernattningsmöjlighet ett stort plus, säger Tomas.

Marcus Lindquist på Bavia Yacht ser stora möjligheter med samarbetet med Sailstar.

– Genom att båtarna används som utbildningsbåtar kommer fler att upptäcka fördelarna med det smidiga båtlivet. Vi får också möjlighet att erbjuda våra kunder, oavsett om de köper Fabola, Bavaria eller Grand Soleil båtar, professionell utbildning genom detta samarbete, säger Marcus.

Sailstar är en seglarskola med bas i Stockholm och har sedan starten 2010 utbildat över 2 000 personer i segling. Utbildning sker i segeljollar (Stockholm) och i större kölbåtar (Stockholm och Kroatien). Till säsongen kompletteras kursutbudet med seglarkurser i Diva 24 SC.

Diva och Campus båtarna tillverkas på Bavia Yachts eget varv.

Info: www.bavariasverige.se

Info: http://sailstar.se/